BRUTALNE UVREDE HRVATICI ZBOG SRPSKE PESME ZA EVROVIZIJU: Vređaju je jer je udata za Srbina, govore da je prodala svoju zemlju
Foto: Privatna arhiva/dashulyafedor, Shutterstock, Printscreen

govore da sam se prodala Srbima!

BRUTALNE UVREDE HRVATICI ZBOG SRPSKE PESME ZA EVROVIZIJU: Vređaju je jer je udata za Srbina, govore da je prodala svoju zemlju

Pop kultura -

Pevačica Martina Vrbos iz Rijeke nastupiće prve polufinalne večeri na takmičenju Pesma za Evroviziju s numerom "Da li me voliš", s kojom će pokušati da predstavlja Srbiju u Švedskoj, na najvećoj muzičkoj smotri. Ipak, ova romantična pesma, koja je privukla veliku pažnju domaćih slušalaca, pala je u drugi plan nakon što su usledile optužbe na račun pevačice, i to iz njene rodne Hrvatske.

Nakon udara korisnika društvenih mreža na Anđelu Ignjatović Breskvicu, koja je optužena da joj je numera "Gnezdo orlovo" genocidna, usledile su i prozivke na Martinin račun. Publika iz Hrvatske zamerila joj je što se nije prijavila da predstavlja svoju zemlju na tom takmičenju.

Martina Vrbos
foto: Printskrin/Instagram

Uvrede

Pevačica već danima na društvenim mrežama dobija uvredljive poruke, u kojima je, kako saznajemo, nazivaju "srpskom k****m", optužuju da je prodala Hrvatsku i da mora da se odluči da li je Srpkinja ili Hrvatica, a neki idu toliko daleko da čak pozivaju da joj se zabrani ulazak u rodnu zemlju.

- Slobodno ti, Martina Srbos, ostani u Beogradu! Nikad nisam čuo za ovu, pa skuplja poene uvlačenjem Srbima u g****u" - bili su samo neki od uvredljivih komentara, dok je sa druge strane našla na veliku podršku ljubitelja Pesme za Evroviziju, koji su joj poručili da "Srbija voli Martinu".

Bura se ne stišava Napadi na Breskvicu ne prestaju Nasilje na mrežama ovih dana trpi i Anđela Ignjatović Breskvica, koja će se takođe takmičiti prve večeri, s numerom "Gnezdo orlovo". Podsećamo, nju optužuju da stihovima pesme poziva na genocid i neprijateljstvo. Muzičar Miloš Stojković Heni, jedan od autora pesme, istakao je da neće pokleknuti pred uvredama. - Relja je pisao tekst, ali ono što ja mogu da vam kažem jeste da je pesma odlična. Predstavlja naš narod. Ima klasičnu srpsku melodiju u sebi. Dobili smo mnogo podrške, kako smo i očekivali, a načuli smo da ima i negativnih komentara po Tviteru. Ne sviđa mi se što se na taj način priča o tome - rekao je Heni za Kurir.

Dosledna

Uznemirujuće poruke koje Martini stižu danima, što u vidu komentara ispod njenog snimka, što u njen inboks, pevačicu nisu pokolebale. Ona je poslala jasnu poruku svima da je Srbija njena zemlja i da nema potrebe za ovakvom mržnjom.

- Ne znam zašto se sad baš diže tolika prašina oko mog takmičenja na Pesmi za Evroviziju kad je potpuno prirodno da učestvujem. Hrvatska i Rijeka jesu moji. Ja sam tamo rođena, ali Srbija je moja i ja ću dati sve da se nađem u Malmeu i dokažem da smo i u muzici ispred svih. Inboks mi je prepun stvarno užasnih komentara koje dobijam od zemljaka iz Hrvatske, nazivaju me svakakvim imenima, koje iz pristojnosti ne bih navodila, i govore da sam se prodala Srbima! Ono što ja mogu da poručim njima jeste da dođu ovde i vide ko su Srbi i kako se građani tretiraju s puno poštovanja, bez obzira na nacionalnost. Nema potrebe za pljuvanjem, jer bi logičnije bilo da se Srbija buni ako ih potencijalno Hrvatica predstavlja na Evroviziji, a ne da Hrvati zakukavaju nad konstantnim odlivom najboljih iz svoje zemlje. Pobedniku Dore želim puno sreće u Malmeu, što baš i neće imati ako se ja tamo pojavim ispred moje Srbije! Glasajte za mene da pokažemo svetu da smo u svemu broj jedan - rekla je Martina za Kurir.

Martina Vrbos
foto: Printscreen

Neuspeh na Dori

Martina je rođena u Rijeci, ali udala se za Srbina, ima srpsko državljanstvo i u Beogradu živi već deset godina. Godinama se prijavljivala za hrvatsku Doru u želji da svoju rodnu zemlju predstavlja na Evroviziji, ali nikad nije dobila mogućnost da se takmiči. Sad kad se prijavila za Pesmu za Evroviziju, mnogi korisnici društvenih mreža iz Hrvatske je napadaju, a kao glavni razlog za to navode činjenicu da ove godine nije ni pokušala da se prijavi za Doru. (Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track