"BEŽALI SMO SA ČASOVA" Školska drugarica BAJAGI došla na rođendan i otkrila: Recitovala sam mu pesmu Drug Tito jaše na čelu kolone
Foto: Zorana Jevtić

neobična gošća

"BEŽALI SMO SA ČASOVA" Školska drugarica BAJAGI došla na rođendan i otkrila: Recitovala sam mu pesmu Drug Tito jaše na čelu kolone

Kultura -

Momčilo Bajagić Bajaga proslavio je juče u Beogradu s novinarima i prijateljima 64. rođendan i četiri decenije od izlaska prvog albuma "Pozitivna geografija". Na druženju je najavljeno da će Bajaga i Instruktori u godini jubileja obići više od 40 gradova. Na slavlje su stigle čuvena novinarka i njegova školska drugarica Dubravka Duca Marković i fotografkinja Goranka Matić.

Bajaga, Dubravka Duca Marković, Goranka Matić, Miroslav Cvetković Cvele
foto: Zorana Jevtić

- Želim mu da slavimo i stoti rođendan na nekoj sceni. Bajagu znam iz školske klupe. Zajedno smo bežali sa časova. On je uvek govorio da je svirao Cepeline, a ja recitovala "Drug Tito jaše na čelu kolone" Vladimira Nazora - rekla je poznata novinarka.

Bajaga
foto: Zorana Jevtić

Goranka Matić kaže da Bajagu doživljava kao mlađeg brata.

- Nemam te mladalačke uspomene s Bajagom, sve su se desile kad sam bila odrasla žena. Imam samo te nežne momente. Sad smo ponovo obnovili saradnju za novu turneju - rekla je Matićeva.

Duca se prisetila još nekih anegdota iz mladosti:

- U to vreme su pokloni bile ploče, a posle flaša pića. Nas dvoje smo često rođendan proslavljali zajedno. Za jedan rođendan sam od njega dobila na poklon platinastu ploču za "Jahače magle", ali mi je to neko ukrao ili je nestalo u selidbi.

Bajaga
foto: Zorana Jevtić

Biviši basista Miroslav Cvetković Cvele kaže da Bajagi želi na prvom mestu dobro zdravlje.

- Naravno, i da duplira broj koncerta u ovoj godine od onog broja koji su zamislili. Rođendane smo vrlo često slavili na bini, i moj i njegov. Nismo se družili vam koncerta i posla - kazao je Cvetković, koji je priznao da mu više ne fale koncerti s bendom.

Knjiga poezije

Povodom jubilarnih 40 godina postojanja benda, 40 godina od izlaska prvog albuma "Pozitivna geografija" i 40 godina od prvog koncerta održanog u tadašnjem Domu sindikata, današnjoj Mts dvorani, ekipa će se okupiti na istom mestu i ponovo zasvirati 21. aprila. Uskoro će izaći i knjiga poezije Momčila Bajagića Bajage.

Bajaga, Momčilo Bajagić
foto: Zorana Jevtić

Kum benda Peca Popović, a fan Anđelka

Ime bendu Bajaga i Instruktori dao je čuveni rok novinar Peca Popović. On je prisustvovao slavlju, a pozdravio ga je i muzičar. Od poznatih tortu je donela glumica Anđelka Stević Žugić.

Bajaga, Momčilo Bajagić
foto: Zorana Jevtić

Gane Pecikoza, menadžer benda Bajaga i Instruktori, kaže da su u planu koncerti povodom retkog jubileja:

Bajaga, Momčilo Bajagić
foto: Zorana Jevtić

- Zakazali smo 42 koncerta ove godine. Bend će svirati u inostranstvu, ali i u svim većim gradovima regiona, a pored regiona već su zakazani i koncerti u Americi i Kanadi.

Bonus video:

02:07

Bajaga u avg sljedeće godine pravi koncert na hipodromu, povodom 40 god karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track