(FOTO) ZAMRZELA MUŠKARCE: Ubacili koleginicu u grupni čet gde pričaju šta bi joj radili
Foto: Facebook Printscreen

Prljave misli

(FOTO) ZAMRZELA MUŠKARCE: Ubacili koleginicu u grupni čet gde pričaju šta bi joj radili

Ludi svet -

Elenor Henri (22) je greškom ubačena u čet grupu u kojoj su bili njeni poznanici sa fakulteta. Nekoliko trenutaka kasnije saznala je šta oni misle o njoj.

Devojka se osetila “prljavo“, postiđeno i uvređeno posle čitanja poruka koje je videla u grupi. Naime, muškarci u grupi slali su njene fotografije i ostavljali nepristojne komentare na njen račun. Elenor je bila šokriana kad je shvatila šta njeni poznanici i drugovi sa fakulteta pišu o njoj. Opisali su je kao “bicikl koji treba voziti“. Grupa momaka u četu savetovala su jednog drugara da je “baci na krevet“.

Henri je slučajno ubačena u grupu, ali ubrzo je izbačena. Svejedno, mogla je da vidi istoriju dopisivanja. Studentkinja iz Australije razočarana porukama koje je videla, odlučila je da ih objavi na društvenim mrežama, kako bi pokazala da su žene neretko meta podsemah u ovakvim i sličnim grupama.

“Hajde da pozdravimo moje drugare sa Univerziteta u Melburnu. Zbog njih ću umreti kao feministkinja. Ovo je 2016. i zato je neophodno da pričamo o ravnopravnosti. I da, za one koji pitaju, drugari sa fakulteta su me slučajno ubacili u zajednički čet i nisu shvatili da sam mogla sve da pročitam“, napisala je Elenor na Fejsbuku.

Dobila je poruke izvinjenja od par momaka iz grupe, ali neki su bili ljuti što je prepisku objavila javno.

“Razumem da si ljuta, ali to je sve šala i niko nije ozbiljan u našoj grupi. To što si javno objavila naše dopisivanje neće ti doneti ništa dobro“, napisao joj je jedan momak.

“Moramo da budemo svesnsi da ćemo za neke postpuke snositi posledice. Ne možemo se uvek voditi devizom – dečaci ostaju dečaci“, kazala je Elenor za australijski “Dejli Mejl“.

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track