MUSLIMANI NAPALI KEJTI PERI: Bogohuli jer spaljuje mladića jer veruje u Alaha!
Foto: Printskrin Yt

Traže zabranu spota

MUSLIMANI NAPALI KEJTI PERI: Bogohuli jer spaljuje mladića jer veruje u Alaha!

Pop kultura -
Šazad Ikbal, britanski musliman iz Bredforda, započeo je na internetu peticiju protiv spota Perijeve i već je uspeo da prikupi 40.000 potpisa

Novi video spot američke pevačice Kejti Peri izazavao je bes verujućih muslimana koji ga video kao bogohuljenje i peticijom traže skidanje spota sa "Jutjuba". U spotu za pesmu "Mračni konj" Perijeva kao dijabolična egipatska princeza prima razne udvarače, a one koji joj se ne dopadnu spaljuje munjom. Jedan od spaljenih je mladić koji oko vrata nosi ogrlicu sa natpisom "Alah", koja nestaje zajedno s njim.

Šazad Ikbal, britanski musliman iz Bredforda, započeo je na internetu peticiju protiv spota Perijeve. "Dejli mejl" piše da on do sada uspeo da prikupi 40.000 potpisa iz raznih država sveta, uključujući Australiju, Saudijsku Arabiju, Pakistan i Bangladeš. "Spot je viđen kao izuzetno kontroverzan gledaocima zbog toga što prikazuje bogohuljenje. Ono se jasno prenosi kao poruka u spotu pošto Kejti Peri, koja deluje kao suprotnost od Boga, baca u plamen čoveka koji veruje u Boga", napisao je u obrazloženju peticije "Jutjubu" Ikbal. "Mračni konj" je treći singl sa albuma "Prizma" i u njemu se pored Perijeve pojavljuje i amrički reper Đusi Džej. Ova pesma ima vieš od 55 miliona pregelda na "Jutjubu" i drži prvo mesto "Bilbordove" top liste.

http://www.youtube.com/watch?v=F9S-88WxPdE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track