HOLIVUDSKE DAME OTKRILE TAJNU: Imaju preko 40, a izgledaju sjajno!

Lepe i u petoj deceniji

HOLIVUDSKE DAME OTKRILE TAJNU: Imaju preko 40, a izgledaju sjajno!

Pop kultura -
I one imaju bore, podočnjake i suvu kožu, ali odlično znaju kako do da zakamufliraju

Poznate dame oduvek su se odlično nosile sa godinama, ali, za razliku od ustaljenog mišljenja, nije za sve odgovorna samo plastična hirurgija. I one imaju bore, podočnjake i suvu kožu, ali odlično znaju kako do da zakamufliraju. Pogledajte njihove trikove.

Kejt Blanšet (44)Glimučina šminkerka Doti otkrila je da Kejt nikada ne preteruje sa puderom. Kako bi se uverila da ga nema previše, ona višal obavezno ukloni papirnommaramicom. Kako je ona već u godinama, njena koža je prirodno suva, pa pre nanošenja pudera mora da je hidrira. U tu svrhu koristi hidratantnu masku za lice sa dubokim delovanjem, i ostavi je da deluje 15 minuta.

Sandra Bulok (49)Sandra Bulok uporno odbija da na licu pokaže koliko zaista godina ima, a u tome joj pomažu i lodovni pilinzi. Piling je idealno raditi tri puta nedeljno, a ova glumica preferira preparate na bazi alfa i beta hidroksilne kiseline. Ovakvi pilinzi nisu preterano agresivni, i odgovaraju svakom tipu kože - alfa hidroksilna je za suvu, a beta za masnu i kožu sklonu aknama.

Kristi Brinkli (60)Kristi zna kako da sakrije godine, a jedan od glavnih saveznika u tome joj je olovka za obrve. Kako obrve uokviruju celo lice, i njihov oblik može da popravi ili da pokvari ceo izgled, ona vodi posebnu brigu o njima. S obzirom na to da se obrve s godinama proređuju, Kristi ih popunjava olovkom, a nakon toga nanosi i senku kako bi boja duže trajala. Boja olovke treba dabude za nijansu svetlija od samih obrva, kako bi efekat bio prirodan.

Selma Hajek (47)Ah, kako podočnjaci mogu da upropaste celu šminku i da dodaju godine. Selma to sebi ne može da dozvoli, pa zato ona uvek nanosi odgovarajući korektor na predeo ispod očiju. Međutim, kako bi korektor imao što bolji efekat, nikako ne smete da koristite korektor u boji kože, jer od njega podočnjaci dobijaju pepeljastu boju. Kako bi se neutralisali plavi podočnjaci, nanesite korektor sa narandžastim podtonom, a za one ljubičaste najbolji je žuti ton.

Nikol Kidman (46)Svetlija boja kose vizuelno podmlađuje, slažu se stručnjaci. Ako želite da izgledate mlađe, treba da se vratite u boju kose koju ste imali kao dete, ker će to licu dati mekšinu i toplinu, kaže Mišel Kanale, frizerka poznatih koja sarađuje i sa Dženifer Aniston. Nikol Kidman takođe to zna, pa ne odustaje od plave kose.

Dženifer Lopez (44)Žene s godinama skraćuju kosu, ali to pravilo prekršile su mnogobrojne svetske lepotice. PPrva na listi svakako je Džj Lo, kojojna pamet ne pada da skrati svoju prelepu, bujnu kosu. Žene ne treba da se odreknu duge ko se s godinama, ali moraju da nauče kako da je neguju kako bi ostala zdrava i lepa, kaže frizer Dženifer Lopez, Oribe Kanales.

Hale Beri (47)Hale je svoju kosu skratila odavno, ali i pored toga ona izgleda nogo mlađe nego što jeste. U tome joj ne pomažu samo kremice i šminka, već i redovno vežbanje. Vežba koju ona često praktikuje može da se izvede kod kuće, bez ikakvih sprava, a ngažuje gotovo sve mišiće na telu. Malo raširite noge, spustite se u čučanj, pa odatle u sklek. Iz skleka se ponovo vraćate u čučanj, i onda skočite u vazduh. Ipak, Hale naglašava da ne vežba svaki dan, već pravi pauze, kako ne bi preopteretila svoj organizam.

Dženifer Aniston (45)I Dženifer jako vodi računa o svom telu, što se i vidi. Ona voli da s vremena na vreme izvrši kompletnu detoksikaciju, koja je dobra za ceo organizam. Pored redovnog vežbanja, velike količine svežeg voća i izbegavanja prerađenih šećera, ona voli u svoj program detoksikacije da ubaci i preparate na bazi propolisa i pčelinjeg voska. U trendu detoksikacije joj se prodružuje i Selma Hajek, koja se pred pojavljivanje na crvenom tepihu podvrgava petodnevnom prečišćavanju prirodnjim sokovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track