TUKAO JE SVE REDOM, A ONDA JE OSVOJIO MILIONE NA LOTU: A evo s kim je pio kafu, a ko mu je bio KUM!
Foto: Printsceen/Instagram

Dve legende

TUKAO JE SVE REDOM, A ONDA JE OSVOJIO MILIONE NA LOTU: A evo s kim je pio kafu, a ko mu je bio KUM!

Pop kultura -

Na Instagramu je objavljena foto grafija dve ledende boksera Dragiše Stanković Čelik i velikog jugoslovenskog i srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Čelik je bio naš proslavljeni bokser, višestruki šampion Jugoslavije, neporažen u profesionalnoj karijeri. Od 20 mečeva pobedio je 20 puta od čega 19 puta nokautom.

Jedno vreme je boksovao u Nemačkoj gde je trenirao i družio se sa Ljubom Zemuncem. Menadžer Bruno Miler ga je ucenio da mora da proda meč nemačkom šampionu i da padne, u suprotnom će mu menadžer uništiti karijeru. Za to mu je čak ponuđeno 250 000 maraka. Principijelni Čelik je nokautirao šampiona i poslao ga kroz konopce nakon čega je završio karijeru te '70. godine.

Nemačke novine su brujale o tome: "Divlji Jugosloven tukao Kukeca". Vratio se u Srbiju, pre svega zbog porodice. Sledeće godine je u Nišu boksovao sa evropskim šampionom legendarnim Mate Parlovim. Iako je Mate pobedio, posle meča je govorio da je Čelik bolje boksovao i da je među tri najbolja boksera koje je sreo.

IZGUBIO SVOJ NAJTEŽI MEČ: Preminuo legendarni bokser Dragiša Stanković Čelik

Čelik je poznat kao najsrećniji Jugosloven jer je nekoliko puta osvajao glavne premije na Lotou i sportskoj prognozi. Držao je restoran i proizvodio je kafu koja se zvala po njegovom nadimku.

Tokom bombardovanja je 1999. vojsci poklonio 30 tona kafe i pokazao koliki je patriota tako što se odrekao penzije u korist države.

Družio se sa Tomom Zdravkovićem i Batom Živojinovićem, a Ljubiša Samardžić mu je bio kum. Čelik je umro pre dve godine i sahranjen je u Nišu.

Od smrti Bate Živojinovića 22 . maja biće godinu dana.

legende devedesetih

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta je zajedničko Aliju i Džošui

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track