SVE GLUMICE HOLIVUDA NA DODELI ZLATNOG GLOBUSA POJAVIĆE SE U CRNOM! Razlog je IMPRESIVAN i sigurno ćete ih podržati
Foto: Profimedia

KAKVA AKCIJA

SVE GLUMICE HOLIVUDA NA DODELI ZLATNOG GLOBUSA POJAVIĆE SE U CRNOM! Razlog je IMPRESIVAN i sigurno ćete ih podržati

Pop kultura -

Jedna od najprestižnijih dodela filmskih nagrada svakako je Zlatni globus koji se dodeljuje pre Oskara, pa je upravo dobar pokazatelj ko bi mogao da ponese ovu prestužnu titulu.

Sledeća dodela Zlatnog globusa očekuje nas 7. januara 2018. godine, a kako se već sada spekuliše holivudske glumice rešene su da pripreme svojevrsno izenanđenje za crveni tepih.

foto: Profimedia

Naime, veliki broj glumica pojaviće se u crnim haljinama kako bi na taj način prenele jednu snažnu i moćnu poruku. One će crne kreacije nositi u znak protesta protiv seksualnog nasilja i neprimerenog tretmana žena u svetu šubiznisa.

foto: Profimedia

Seksualno uznemiravanje bila je jedna od najvažnijih tema u godini na izmaku, jer je veliki broj slavnih dama javno progovorio o tome i svedočio o nedaćama kroz koje su prošle u karijeri i životu.

- Ovaj je pokret je poprilično odjeknuo i gotovo sve nominovane glumice učestvuju u njemu. Svi stilisti koji su ranije već odradili dogovore s glumicama, sada naknadno menjaju dogovorene brendove - otkrio je anonimni izvor za "US Weekly".

foto: Profimedia

Povod protesta je producent Harvi Vajnštajn koji je 30 godina zlostavljao i uznemirivao glumice, a neke čak i silovao. Među onima koje su ga optužile za gnusno ponašanje su i zvezde A-liste, kao što su Anđelina Džoli, Selma Hajek, Gvinet Paltrou i Kara Delevinj. Podsetimo, sve su one uticajnog filmskog preduzetnika nazvale "čudovištem".

Tragično je što je on samo jedan od muškaraca u Holivudu koji je iskoristio svoju moć i položaj za zlostavljanje.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track