BILA JE NA KORAK DO OGROMNOG USPEHA: Ubijena je na kućnom pragu, a godinu dana nakon smrti sve se promenilo!
Foto: Profimedia

TUGA

BILA JE NA KORAK DO OGROMNOG USPEHA: Ubijena je na kućnom pragu, a godinu dana nakon smrti sve se promenilo!

Pop kultura -

Ona je bila mlada i talentovana. Glumica i manekenka u usponu. Taman kada je shvatila da će od toga posla moći lepo da živi i hrabro kročila u filmsku industriju, Rebeka Šafer je ubijena, u svojoj 21. godini.

Presudio joj je fan-manijak koji ju je uhodio nekoliko godina. Želeo je da je upozna i na snimanju filma na koje je dolazio, ali mu to nisu dozvolili. Tada je Robert Bardo (19) unajmio privatne detektive koji su mu otkrili gde glumica živi. Otišao je na njena vrata i čim je ona otvorila, mislivši da je reč o kuriru, pucao je u nju i ubio je na pragu njenog doma.

Rebeka je bila popularna, između ostalog, iz zbog učešća u sitkomu "Moja sestra Sem" u kojem je bila jedna od glavnih glumica. Publika je sa pažnjom pratila pomenutu seriju. Zbog ubistva, Bardo je osuđen na doživotnu robiju.

Ubistvo Šaferove donelo je veliku promenu, a nema sumnje da su na tome zahvalne i mnoge kolege iz posla. Samo godinu dana nakon njene smrti, promenjen je zakon- prvo u Kaliforniji, a onda i u ostalim državama Amerike.

Uhođenje i praćenje je proglašeno krivičnim delom. Angažovana je i posebna policija koja vodi računa i prati one koji uhode poznate ličnosti.

Zakoni su nakon toga promenjeni i u državama širom sveta- preko Evrope do Australije.

(Kurir/Blic, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track