(VIDEO) SANJA ILIĆ I BALKANIKA ŠARMIRALI NA CRVENOM TEPIHU: Zapevali na portugalskom i OSTAVILI BEZ DAH!
Foto: RTS promo

SVEČANO

(VIDEO) SANJA ILIĆ I BALKANIKA ŠARMIRALI NA CRVENOM TEPIHU: Zapevali na portugalskom i OSTAVILI BEZ DAH!

Pop kultura -

Svečano otvaranje Evrosonga u Portugalu održano je u nedelju uveče u okrugu Belem, a naši predstavnici oduševili su domaćine i voditeljski par kada su izveli pesmu "Nova deca" na portugalskom jeziku.

foto: Printscreen YT

Dva dana pred početak najvećeg evropskog muzičkog festivala svi učesnici prošetali su plavim tepihom i pokušali da sebe i svoju zemlju predstave u najboljem svetlu.

Naš etno sastav šarmirao je sve vedrim duhom i pozitivnom energijom, pa su i glumica Klaudija Semedo i voditelji Pedro Granger i pozorišni umetnik Pedro Penim, koji su bili zaduženi za program ostali bez teksta.

foto: Printscreen YT

- Čestitamo. Već vas volimo. Poruka koju ste poslali je divna. Hvala vam na energiji kojom zračite - rekli su voditelji Sanji Iliću i Balkanici.

Pevač Mladen Lukić odgovorio je na pitanje šta očekuju na Evroviziji i poručio da pobeda nije prioritet.

foto: Printscreen YT

- Teško je pričati o očekivanjima. Ali, mi očekujemo od samih sebe da uradimo dobar posao i da predstavimo muziku dobro. Važno je da se čuje naša poruka. Večeras je prvo polufinale u kojem će nastupiti Hrvati i makedonci, dok naši predstavnici izlaze na scenu u četvrtak u drugom polufinalu.

Salvador Sobral Peva uprkos bolesti

Kako pišu portugalski mediji, prošlogodišnji pobednik Evrovizije, Salvador Sobral nastupiće prve večeri uprkos zdravstvenim problemima i teškoj operaciji kada mu je presađeno srce. On će izvesti prošlogodišnju pobedničku pesmu "Amar pelos dois". Pored njega, u revijalnom delu navodno će nastupiti i fado pevačice Ana Moura i Mariza.

Kurir.rs/Jelena Stuparušić/escserbia.com/ Foto: Printscreen Youtube, RTS promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track