NAŠE POZNATE GLUMICE OTVORILE SKADARLIJU: Počela letnja sezona boemske četvrti!
Foto: Đorđe Čolaković

glumice u srcu beograda

NAŠE POZNATE GLUMICE OTVORILE SKADARLIJU: Počela letnja sezona boemske četvrti!

Pop kultura -

Naše glumice Vjera Mujović i Nevena Šarčević raspodelile su poslove i uveličale svojim prisustvom slavlje boemske četvrti "Skadarlije" i otvaranje letnje sezone.

Udaranje u doboš označilo je i početak kulturno-zabavnog programa u kojem su "oživeli" slavni domaći pisci, pesnici i boemi.

Tako je Branislav Nušić pozvao damu u kafanu, a onda su spuštajući se niz Skadarsku ulicu zapevali. U pratnji muzičara i brojnih posetilaca pevali su "Tiho noći" i ostale "skadarlijske pesme" da bi ih ispred svoje kuće dočekao Đura Jakšić.

foto: Đorđe Čolaković

"Skadarlija je srce Beograda. Ovde su dolazili na dva dana, a ostajali 20 godina. Ona je koncentracija sreće, strasti, slavlja i derneka. Nigde se ovako ne slavi kao u Skadarliji", rekla je Vjera Mujović izgovarajući i stihove Đure Jakšića, dok je njena koleginica dodala:

"Moj Tešnjar se jako zaljubio u Skadarliju pa sam ja morala da pređem na drugu kaldrmu i da baš zbog toga glumica perfektno hoda u štiklama po istoj. Čast mi je što vodim Zlatno srce. Volim saradnje i da smo dobro sa komšijama kako sa Herceg Novim tako i Dubrovnikom kome su pripale nagrade. Srećna sam kada sklapamo značajne kontakte.

foto: Đorđe Čolaković

Kurir.rs/Foto: Đorđe Čolaković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track