DRAGAN MIĆANOVIĆ U KINESKOM FILMU: Ovo će mi biti sigurno najgledaniji film ako ga puste u bar dva sela u Kini!
Foto: Marina Lopičić

srpsko-kineska saradnja

DRAGAN MIĆANOVIĆ U KINESKOM FILMU: Ovo će mi biti sigurno najgledaniji film ako ga puste u bar dva sela u Kini!

Pop kultura -

Prva klapa kineskog filma "Bekstvo iz Beograda" pala je na Topčideru i time je zvanično otpočela prva saradnja između Srbije i Kine na polju kinematografije.

U Miloševom konaku okupila se ekipa filma i snimila prvi set s rediteljem Van Džon Jenom na čelu, popularnim kineskim glumcem Endruom Linom, dok je jedna od vodećih rola pripala i našem glumcu Draganu Mićanoviću.

foto: Marina Lopičić

Celokupno snimanje od mesec dana odvijaće se na različitim lokacijama u Beogradu, a priča prati bivšeg kineskog vojnog fotografa koji već 20 godina živi u Beogradu kao čuvar Muzeja savremenih umetnosti ne znajući da u Kini ima ćerku koja dolazi da ga pronađe. Mićanović tumači glavnog negativca koji protagonistu ucenjuje ne bi li mu pomogao u pljački artefakta iz muzeja.

"Imao sam sreću da budem tri puta u Kini. Prošle godine sam bio sa JDP, igrali smo "Uobraženog bolesnika" u Pekingu i Šangaju. Divno nam je bilo i nadam se da će i kolegama iz Kine biti ovde upola lepo kao nama tamo. Imao sam sreću i da snimam britanski film u Šangaju pre dosta godina. I tad mi je bilo prelepo. Ogromno mi je zadovoljstvo što mogu da budem deo prvog kinesko-srpskog filma", rekao nam je Mićanović i kroz smeh dodao:

"Siguran sam da će ovo biti moj najgledaniji film. Ako u dva kineska sela budu gledali, eto meni najgledanijeg filma u karijeri (smeh)".

foto: Marina Lopičić

On ističe da se, kad je reč o Kinezima, uopšte ne brine kako će snimanje teći jer su veoma organizovani i disciplinovani.

"Bekstvo iz Beograda" organizuje se u saradnji firme "Emote", Filmskog centra iz Beograda i firme "Broken Star Films" iz Pekinga, uz podršku kineske ambasade i sekretarijata za kulturu Srbije.

foto: promo Belgrade escape

Glavnu ulogu u filmu tumači poznati kineski glumac Endru Kajl Lin, kome je ovo prvi boravak u Srbiji. "Danas smo se prvi put svi sreli i sjajno je proteklo. Gospodin Dragan je odličan kolega, evo već mi je napravio ožiljak (smeh). Jutros smo imali snimanje prve scene i već smo imali dosta akcionih i borbenih scena. Srećan sam što sam imao priliku da prvi put dođem u Srbiju. Inače, pre glume sam se bavio i specijalnim efektima, kao na primer u filmu "Osmi putnik 3", tako da i ovde pomažem oko maski, efekata... Biće ovo zaista zanimljiv projekat", rekao je Lin.

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs / Mona Cukić / Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track