TANASIJE UZUNOVIĆ UDARIO ŠAMAR BALERINI, A KONAČNO SE OGLASILA I IVANA VUJIĆ I PODRŽALA NASILJE: Doajeni moraju biti poštovani! STRAŠNO!
Foto: Zorana Jevtić

SKANDAL U NARODNOM POZORIŠTU

TANASIJE UZUNOVIĆ UDARIO ŠAMAR BALERINI, A KONAČNO SE OGLASILA I IVANA VUJIĆ I PODRŽALA NASILJE: Doajeni moraju biti poštovani! STRAŠNO!

Pop kultura -

Nezapamćen skandal dogodio se nedavno u Narodnom pozorištu u Beogradu, navodno je Tanasije Uzunović (77) udario šamar balerini Dušanki Kaličanic (31) posle čega je reagovala policija.

Protiv poznatog glumca podneta je prekršajna prijava u redovnom postupku zbog narušavanja javnog reda i mira, a konačno se oglasila i direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić na današnjoj konferenciji za medije.

"Uprava Narodnog pozorišta poručuje svima da doajeni kao što je glumac Tanasije Uzunović moraju biti poštovani kao dobro kome želimo da nas još dugo vodi kroz umetničke slobode", izjavila je Ivana.

Konferencija je inače bila posvećena premijeri baleta "Labudovo jezero" koja je zakazana za 2. jun na Velikoj sceni NP, ali je Vujićeva na kraju obraćanja novinarima iskoristila priliku da pročita saopštenje teatra u vezi sa incidentom koji se dogodio u Klubu NP.

"Svaki prostor u NP mesto je posvećenja i učinićemo sve da se dostojanstvo ove kuće ne izgubi. Naše pozorište slavi 150 godina i mi odajemo poštovanje svim doajenima koji su godinama vredno i dostojanstveno davali dah ovom domu", rekla je Ivana Vujić.

foto: Beta/narodno pozorište

Uzunović je 20. maja, podsetimo, došao u Klub posle predstave "Put u Damask u kojoj je igrao te večeri, i smetala mu je nesnosna buka i slavlje koje je tamo vladalo.

"Žena se navalila na mene i morao sam da je sklonim. Pljuvala mi je uvo. Samo sam je rukom sklonio i nije bilo govora o nekakvom šamaru. Na izlazu iz pozorišta me je čekala i psovala... Vikala je da će doći policija. Sačekao sam policiju u kafiću "Teatro", preko puta Narodnog pozorišta gde inače sede glumci. Dao sam policajcima svoje podatke i tako se sve završilo", kazao je Uzunović i dodao da je ćerka došla po njega i odvezla ga kući.

Glumac je naglasio da se nova direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić jako trudi da dovede u red funkcionisanje teatra.

Kurir/ Tanjug/ Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track