GLUMICA JE SVIREPO UBIJENA U 9. MESECU TRUDNOĆE: Šeron Tejt je bila žrtva SEKTE koja NIJE IMALA MILOSTI! Ovu TRAGEDIJU Holivud i dalje pamti!
Foto: Profimedia

NEMILOSRDNO UBIJENA

GLUMICA JE SVIREPO UBIJENA U 9. MESECU TRUDNOĆE: Šeron Tejt je bila žrtva SEKTE koja NIJE IMALA MILOSTI! Ovu TRAGEDIJU Holivud i dalje pamti!

Pop kultura

Šeron Tejt, holivudska glumica i jedna od najlepših žena u filmskoj industriji je izgubila život osmog avgusta 1969. godine. Taj dan će zauvek ostati zabeležen kao dan jedne od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi. Šeron Tejt je u stravičnom pokolju na Beverli Hilsu, koji su izvršili članovi kulta "Porodica" Čarlsa Mensona preminula u 26. godini. Šeron Tejt, supruga Romana Polanskog je odbrojavala poslednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekoliko prijatelja. Glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

foto: Profimedia

Šeron Tejt je rođena 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plenila svojom lepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

Čim je stasala u devojku, počela je da radi kao model, a ubrzo su počele da pristižu i prve ponude za filmove. Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu "Eye of the Devil" ("Oko đavola"), a produkcija je bila zapanjena njenom lepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac "All eyes on Sharon Tate" koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

foto: Profimedia

Ubrzo nakon premijere Šeron Tejt je upoznala mladog reditelja Romana Polanskog koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Venčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.

Krajem iste godine Šeron je ostala u drugom stanju i par je pronašao vilu na Beverli Hilsu za svoje prvo veliko ljubavno gnezdo.

U avgustu, samo nekoliko dana pre porođaja nesrećna Šeron je planirala dolazak na svet svog prvog deteta i odmarala se u društvu nekoliko bliskih prijatelja. "Porodica" Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi je odlučila da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

foto: Profimedia

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima. Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog deteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima. Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Index/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja