RASPALA SE GRUPA UZ ČIJE HITOVE OBOŽAVAMO DA ĐUSKAMO: Daft Pank više NE POSTOJI, fanovi širom sveta u šoku i neverici! (FOTO)
Foto: Profimedia

baš tužno

RASPALA SE GRUPA UZ ČIJE HITOVE OBOŽAVAMO DA ĐUSKAMO: Daft Pank više NE POSTOJI, fanovi širom sveta u šoku i neverici! (FOTO)

Pop kultura -

Poznata francuska grupa Daft Pank je objavila da više ne postoje. Oni se razilaze posle skoro 30 godina zajedničkog rada.

Daft Pank
foto: Profimedia

Tvorci nekih od najvećih dens i pop hitova razlaz su najavili videom pod nazivom Epilog koji su objavili na svom Youtube kanalu, a koji je deo njihovog filma iz 2006. godine. Vest o raspadu potvrdila je njihova publicistkinja Ketrin Frejzer za Pitchfork, ali nije otkrila razlog razlaza.

Daft Pank
foto: Profimedia

Daft Pank su činili Tomas Bangalte i Gaj-Manuel de Omem-Kristo, a grupa je nastala 1993. godine u Parizu i bili su jedni od pionira haus pokreta u Francuskoj. Prvi album Homework iz 1997. godine postigao je komercijalni uspeh, a na njemu su bili i njihovi hit singlovi Around the World i Da Funk.

Godine 2001. nakon albuma Discovery su se prvi put pojavili u kostimima robota koji su postali njihov zaštitni znak. Singlovi One More Time i Harder, Better, Faster, Stronger su im doneli globalnu popularnost, a takav su status zadržali i nakon objave trećeg album Human After All.

Daft Pank
foto: Profimedia

Get Lucky, glavni singl s albuma Random Access Memory iz 2013. prodat je u milionima primeraka širom sveta i osvojio je pet Gremija, uključujući i onaj za album godine.

U javnosti su se uvek pojavljivali sakrivenih lica pod maskama, retko su govorili o privatnom životu i veoma retko davali intervjue i samim tim su stavljali muziku na prvo mesto.

Fanovi su veoma tužni i potreseni ovom odlukom i masovno se opraštaju od benda na Tviteru.

(Kurir.rs/A.M./Index.hr)

BONUS VIDEO:

02:06

BALAŠEVIĆ JE BIO UNIKAT! Prijatelji i saradnici otkrili sve kvalitete PANONSKOG MORNARA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track