01:47

Marija vodi IT firmu i peva na svetskim pozornicama

na dva koloseka

DVA U JEDAN, ELEKTRO INŽENJER I OPERSKA DIVA: Marija spojila nauku i umetnost, vodi IT firmu i peva na svetskim pozornicama

Pop kultura -

Po završetku Matematičke gimnazije i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, otvorila je IT kompaniju, aq onda joj je karijera krenula u sasvim drugom pravcu. Marija Jelić postala je operska pevačica!

Da li su te dve oblasti, naučna i umetnička, kompatabilne i kako uspeva da bude uspešna u obe, pitali smo gošću Pulsa Srbije.

Sopran Marija Jelić
foto: Kurir Tv

"Ja se trudim da uspem i u jednom i drugom, zato što mislim da kad mlad čovek kaže da je u nečemu uspeo, njegov razvoj staje. A za svakog mladog čoveka je važno da napreduje iz dana u dan, da postavlja sebi nove ciljeve i da stremi ka njima", objasnila nam je svoj pobednički stav.

Smatra da muzika i matematika odavnina idu zajedno, što se vidi na primeru grčkih filozofa, Leonarda da Vinčija koji je kombinovao matematiku, arhitekturu i slikarsvo.

"To je na neki način renesansno obeležje, mislim da je ovaj 21. vek kao ponovljeni humanizam i renesansa, postoji jako mnogo mladih ljudi sa višestrukim talentima, ali nemaju svi mogućnost da ih otkriju na vreme i da rade na njima", smatra Marija.

Sopran Marija Jelić
foto: Kurir Tv

Ona kaže da je u njenom slučaju muzika prisutna od ranog doba, kada je završila nižu i srednju muzičku školu gde je svirala flautu.

"Moj put je uvek bio na dva koloseka. Uvek sam volela matematiku i fiziku, ali vas taj deo ličnosti koji naginje umetnosti uvek vuče da se vratite. Tako da pored te moje IT privredne karijere ja radim na tome da imam uspešnu opersku karijeru i 2017. sam položila audiciju za operske studije u Narodnom pozorištu", kaže ova mlada, uspešna diva koja ima internacionalnu karijeru i nastupala je kao specijalni gost Sanktpeterburškog državnog orkestra, u Kini itd.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:35

PEVAČICA ZA REFREN DOBILA 5.000 €! Novčanice lete na sve strane, BAKŠIŠ čak i na podu, osvanuo snimak sa PROSLAVE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track