SVETLANA BOJKOVIĆ OTVORILA POZORIŠNI FESTIVAL: Bitef je ostao mesto provokativnog i kritičkog razmišljanja
Foto: Dragana Udovičić

svečano

SVETLANA BOJKOVIĆ OTVORILA POZORIŠNI FESTIVAL: Bitef je ostao mesto provokativnog i kritičkog razmišljanja

Pop kultura -

Glumica Svetlana Bojković svečano je otvorila dvostruko izdanje Bitefa na velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nakon govora na temu ekologije izvedena je predstava "Tragovi" slavnog belgijskog autora Vima Vandekajbusa, koja je izvedena i dan kasnije. Glumica je u poslednje vreme istaknuta ekološka aktivistkinja i ovom prilikom je konstatovala da smo stigli u 2021, nakon izgubljene 2020. godine, a i dalje se nalazimo u strahu od pandemije, koja se još uvek ne završava.

- Uveliko je uvedena "nova normalnost", druženje je ukinuto, stvorena je distanca. Jedino je ostala higijena ljudskog uma i duha. Bitef je ostao mesto provokativnog i kritičkog razmišljanja, prema rečima umetničkog direktora Ivana Medenice. Proglašavam 54. i 55. izdanje festivala otvorenim - poručila je Bojkovićeva.

Svetlana Bojković
foto: ATA images

Na Bitefu u prvim redovima viđeni mnogi članovi diplomatskog kora - ambasadori Belgije, Austrije, Španije, Italije, Velike Britanije, Bugarske, kao i Tamara Vučković, Mira Adanja Polak, Vesna Čipčić, Isidora Minić, Dušanka Stojanović Glid, Vanja Ejdus i Boris Liješević.

Bitef će trajati do 25. septembra, a publika će moći da pogleda 12 predstava iz devet zemalja, kao i mnogobrojne prateće programe. Poslastica drugog dana je Filozofski teatra, u okviru koga je Srećko Horvat vodio razgovor sa Želimirom Žilnikom.

Bitef
foto: Danny Willems

Kurir.rs

Bonus video:

04:33

SUZANA JE OŽIVELA GLAS JEDNE OD NAJPOPULARNIJIH PEVAČICA! Nekadašnja pobednica Evrovizije pevala sve Silvanine numere u filmu Toma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track