00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

SKANDAL BEZ PRESEDANA

SKANDALČINA I ŠOK NA DODELI OSKARA?! Vil Smit zavalio šamar Krisu Roku jer mu je vređao suprugu (VIDEO)

Pop kultura -

LOS ANĐELES - Ovogodišnja 94. dodela Oskara koju dodeljuje Američka akademija za film dugo će se pamtiti po skandalu bez presedana kakav smo mislili da može da se vidi samo na filmu ali ne i uživo!

Vil Smit, Kris Rok, Oskar 2022
foto: Profimedia

Sve je počelo provokacijom komičara Krisa Roka kom je Vil Smit debelo naplatio "duhovitost" na račun svoje supruge, takođe glumice, Džejde Pinket-Smit. Rok je rekao da Džejda, koja nosi kratku kosu jer problem sa opadanjem i pečatima na glavi - alopecijom, izgleda kao Demi Mur u filmu "G.I. Jane".

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen

- Džejda, jedva čekam drugi deo tog filma - rekao je Kris, na šta je glumica i Vilova supruga prevrnula očima.

šamar, Oskar, Vil Smit, Kris Rok, Džejda Pinket Smit
foto: Youtube Printscreen

Ni njoj ni Vilu šala se nimalo nije dopala iako se na snimku vidi da su se kobajagi nasmejali.

Suprug Džejde Piket-Smit, glumac Vil Smit odmah je odreagovao najpre rekavši: "Ne uzimaj ime moje žene u svoja je*ena usta - a onda ustao, došao na binu i udario ga.

Nakon incidenta, Vil je nagrađen za najbolju mušku ulogu u filmu "Kralj Ričard", i zaplakao je dok je držao govor. On se i izvinio zbog ispada.

Smit je Roku rekao da ostavi njegovu ženu na miru, dok je komičar posle dobijenog šamara rekao da je to "najveća noć u istoriji televiziji". "Ljubav vas tera da činite lude stvari", rekao je glumac primajući nagradu.

Inače, Film "CODA" rediteljke Šan Heder osvojio je rano jutros Oskara za najbolji film na 94. svečanoj dodeli nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka u pozorištu Dolbi u Los Andjelesu, a samu ceremoniji je obeležio incident glumca Vila Smita (Will Smith).

"CODA" je osvojio još Oskara - za najbolju mušku sporednu ulogu koju je dobio gluvi Troj Kotsur (Troy) i Oskara za najbolji adaptirani scenario. Kotsur je posvetio nagradu posvetio zajednici gluvih i osobama sa invaliditetom. Film je rimejk francuskog ostvarenja "La Famille Belier" iz 2014. reditelja Erika Lartigoa (Eric Lartigau), dok naziv filma "CODA" predstavlja skraćenicu za "Child of deaf adult".

Oskar 2022, Nikol Kidman, Kris Rok, Vil Smit
foto: Profimedia

Favorit na dodeli Oskara sa 12 nominacija bio je mračni vesterne "The Power of the Dog" Džejn Kempion (Jane Campion) koja je osvojila Oskara za režiju. Ona je treća žena koja je osvojila Oskara u toj kategoriji posle Ketrin Biglou (Kathryn Bigelow) (2010) i Kloi Žao (Chloe Zhao) (2021). Novozelanska rediteljka je 1994. godine osvojila Oskara za najbolje adaptirani scenario za ostvarenje "Klavir".

Smit koji je dobio Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu "King Richard" posvećenom teniserkama, sestrama Sereni i Venus Vilijams (Williams) izazvao je incident tokom večeri ali se potom izvinio. Ostvarenje "Dune" Denija Vilneva (Denis Villeneuve) sa ukupno 10 nominacija osvojilo je četiri Oskara u tehničkim kategorijama i uručenja tih nagrada su snimljena unapred, kako je ranije najavila Akademija. Na 94. ceremoniji dodele minutom ćutanja odata počast Ukrajini.

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track