BIVŠEG OSTAVILA ZBOG DROGE, A MUŽU POMOGLA DA SE IZLEČI OD OVISNOSTI O S*KSU: Glumica koju svi vole suprugu je oprostila i PREVARU
Foto: Profimedia

NAPUNILA 57

BIVŠEG OSTAVILA ZBOG DROGE, A MUŽU POMOGLA DA SE IZLEČI OD OVISNOSTI O S*KSU: Glumica koju svi vole suprugu je oprostila i PREVARU

Pop kultura -

Planetarno popularna glumica Sara Džesika Parker ovih dana je proslavila svoj 57. rođendan. Iako se glumom bavi od malih nogu, uloga Keri Bredšo u "Seksu i gradu" lansirala ju je na zvezdano nebo. Koliki je taj uspeh bio, govori činjenica da se njena imovina nakon prestanka emitovanja serije i snimljenih filmova procenjuje na više od 100 miliona dolara. Na samom vrhuncu svoje karijere upoznala je i ljubav svog života, glumca Metjua Broderika, a njihova ljubav i dalje traje - uprkos prevarama i skandalima koji su se dogodili u njihovom braku.

Sara Džesika Parker rođena je 25. marta 1965. u Nelsonvilu u državi Ohio. Njena majka Barbara bila je učiteljica, a otac Stiven pisac i novinar. Razveli su se dok je Sara još uvek bila devojčica. Barbara je sama odgajala nju i njeno troje braće i sestara. Kad je Sara imala tri godine, njena majka se udala za Pola Forstea, vozača kamiona, pa je Sara odrastala uz očuha i sedam braće i sestara.

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

"Nismo imali puno novca, ali moja majka je zaista bila marljiva i neustrašiva u pronalaženju dostupnih stvari. Tako smo išli u pozorište, balet i operu jer je bilo besplatno za decu ili je bilo vrlo povoljno", rekla je Sara u jednom od intervjua. Još kao devojčica se bavila baletom i pevanjem, a na televiziji je debitovala sa samo osam godina. Kasnije je s bratom Tobijem učestvovala u brodvejskoj produkciji "Nevinih". Nedugo nakon toga, porodica se preselila u Njujork kako bi joj pomogla u izgradnji karijere.

Sara Džesika Parker je u Njujorku pohađala Dwight Morrow srednju školu, američku školu baleta, školu kreativnih umetnosti i profesionalnu dečju školu. Dobila je ulogu u pozorišnoj predstavi “Moje pesme, moji snovi” a kasnije i u “Annie”. Niz velikih uloga nastavila je s filmom “Footloose”, a uporedno s njim započela je i vezu s glumcem Robertom Daunijem Džuniorom je glumac s kojim je raskinula 1991. godine zbog njegove ovisnosti o drogama.

Seks i grad, Keri Bredšo, Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Devedesetih je njena karijera počela da raste munjevitom brzinom. Nastupila je u hvaljenoj romantičnoj komediji "Priča iz L.A.", a zatim i u "Medenom mesecu u Vegasu". S Timom Bartonom snimila je dva filma, "Ed Wood" i "Mars napada".

Godine 1998. dogodila joj se uloga koja je potpuno promenila njen život i osigurala joj svetsku slavu. Zahvaljujući ulozi Keri Bredšo u seriji "Seks i grad" osvojila je dve Emmy nagrade i četiri Zlatna globusa, a više puta je isticala da joj je omiljena nezvanična nagrada ikone stila. Njena imovina se nakon prestanka emitovanja serije i snimljenih filmova procenjuje na više od 100 miliona dolara.

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Na samom vrhuncu svoje slave udala se za Metjua Broderika, a venčali su se u maju 1997. godina. Na svom venčanju nije nosila belu venčanicu, već crvenu haljinu. Objasnila je da ju je bilo sramota da obuče belo.

Pet godina kasnije dobili su sina Džejmsa Vilkija, a uz pomoć surogat majke 2009. su postali roditelji bliznakinja Loret i Tabite. Iako su se činili kao jedan od najskladnijih parova u Holivudu, Broderik je svojevremeno varao Saru i sve je procurilo u javnost 2008. godine. Broderik je kao izgovor za preljube koristio svoju ovisnost o seksu. Uprkos svemu, Parker mu nije okrenula leđa, nego mu je pomogla da se izleči.

Sara Džesika Parker, Metju Broderik
foto: Profimedia

"Još uvek se sećam našeg prvog susreta i kako je hodala prema meni, dok sam je čekao ispred bioskopa", otkrio je Broderik u jednom intervjuu. Ipak, otkako je Parker postala planetarno poznata, uveliko se pisalo o njegovoj ljubomori. Navodno mu je smetalo što je javnost na njega počela da gleda samo kao na supruga zvezde kultne serije.

Metju Broderik, Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Uprkos svim prevarama, par je i dan-danas zajedno, te tvrde da nikada nisu bili srećniji, a to potvrđuje i Sara Džesika Parker svojim širokim osmehom kada god je kamere negde ulove.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track