05:45

U ČAST HEROJIMA SA KOŠARA! Održava se manifestacija posvećena NASTRADALIM BORCIMA: Kranji cilj formiranje spomen-parka!

da se ne zaboravi

U ČAST HEROJIMA SA KOŠARA! Održava se manifestacija posvećena NASTRADALIM BORCIMA: Kranji cilj formiranje spomen-parka!

Pop kultura -

"Heroji sa Košara, da se ne zaboravi", naziv je kulturne manifestacije koja će biti održana večeras u bioskopskoj sali Mesne zajednice Kotež.

U čast heroja koji su dali svoje živote u odbrani zemlje biće organizovan kulturni program, a svoju podršku ovom događaju daće i glumac Nenad Heraković, koji je u društvu Miroslava Janića, organizatora ove manifestacije.

manifestacija
foto: Kurir televizija

- Priključio sam se ovome kao patriota i ponosni Pančevac. Moja generacija nije išla u vojsku, ali Miroslavljeva jeste i želimo da se na ovaj način odužimo svim tim ljudima. Da se ovakve stvari nikada ne zaborave i što je još važnije, da se nikada ne ponove - kaže glumac Nenad Heraković u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji.

On je dodao i da je u budućnosti cilj da se napravi park u kome će se zasaditi i po jedno drvo za svakog nastradalog heroja sa Košara.

manifestacija
foto: Kurir televizija

- Pomislili smo da bi bilo dobro da se oformi jedan park i da se zasadi po jedno drvo za svakog poginulog vojnika. To je neki krajni cilj, početak je ova manifestacija. Na jesen, ako bog da zdravlja, sreće i mi da se malo potrudimo, idemo ka tome da oformimo jedan spomen-park i jednu česmu, koja će nositi ime Aleksandar Tišma - kaže nenad Heraković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:08

AMERIKANAC BI VOLEO DA JE SRBIN! Glumac se za vreme pandemije preselio u Beograd, HOĆE DA FILMOVIMA PROMENI SLIKU O NAŠEM NARODU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track