ŽENA NOVOG PREMIJERA BRITANIJE JE BOGATIJA OD KRALJA ČARLSA: Ćerka je čuvenog indijskog MILIJARDERA, a ovako su se upoznali!
Foto: Tristan Fewings / PA Images / Profimedia

ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

ŽENA NOVOG PREMIJERA BRITANIJE JE BOGATIJA OD KRALJA ČARLSA: Ćerka je čuvenog indijskog MILIJARDERA, a ovako su se upoznali!

Pop kultura -

Lider britanskih konzervativaca, Riši Sunak, od juče je zvanično premijer Velike Britanije. On na ovo mesto dolazi nakon što je Liz Tras prošle nedelje podnela ostavku, a njen prethodnik Boris Džonson odlučio da se povuče iz trke za prvog čoveka Konzervativne partije.

Glavna podrška Rišiju Sunaku u borbi za mesto premijera Velike Britanije bila je njegova supruga Akšata Marti.

Riši i Akšata upoznali su se dok su zajedno studirali na Univerzitetu Stanford. Novi premijer je jednom prilikom za medije ispričao da je njihov susret bila ljubav na prvi pogled, kao i da je menjao predmete tokom studiranja kako bi više vremena mogao da provede sa njom.

Riši Sunak
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Venčali su se četiri godine kasnije, tačnije 2009, a tom prilikom pripredili su dvodnevno slavlje u Bangaloru. Godine 2013. preselili su se u Veliki Biratniju, a dve godine kasnije Riši je postao poslanik Ričmonda u Jorkširu.

Inače, Akšata je ćerka šestog najbogatijeg čoveka u Indiji, milijardera N.R. Narajane Murtija, koji je suosnivač uspešne IT kompanije Infosis. Čak ga je i indijski "Times" magazin proglasio jednim od najboljih preduzetnika Indije.

Akšata je dugo godina radila u finansijama i marketingu, ali tu oblast je napustila i okrenula se svojoj velikoj ljubavi - modnom dizajnu. Danas vodi modnu kuću "Akshata Designs", a kako je naglasila, profit joj nije bitan, jer posao vodi iz čiste ljubavi.

Riši Sunak, Akšata Murti
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Britanski mediji su u februaru 2020. izveštavali da Akšata i njen suprug navodno poseduju najmanje četiri imanja, uključujući luksuznu kuću sa pet spavaćih soba u Kensingtonu, čija vrednost se procenjuje na oko 7 miliona funti.

Riši i Akšata imaju dve ćerke Krišnu i Anušku i uspešno ih drže podalje od očiju javnosti, a devojčice čak nemaju ni naloge na društvenim mrežama kako bi njihova bezbednost bila osigurana.

Brojni izveštaji pokazuju da je Akšata Murti neverovatno bogata, a mnogi procenjuju da je bila bogatija i od pokojne kraljice Elizabete II.

Riši Sunak, Akšata Murti
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako se navodi, ona ima 0,91% udela u tehnološkoj firmi svoje porodice, koja vredi 430 miliona funti.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, njena ukupna imovina iznosi 1,2 milijarde dolara, što je oko 1,06 milijardi funti. To ovu Indijku čini bogatijom od kraljevske porodice.

Njena porodica takođe ima zajedničko preduzeće sa Amazonom koje godišnje zaradi 900 miliona funti i deonice u firmi koju vodi italijanski kuvar Džejmi Oliver, kao i lanac brze hrane Vendi's u Indiji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:52

LEČENJE SRBA U HAGU: Bivši premijer Srbije Šainović otkrio kakav medicinski tretman imaju zatvorenici u Ševeningenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track