NIKAD MI TO NE BI OPROSTILI: Hari iz memoara MORAO DA IZBACI OVE DELOVE o ocu i bratu! Priznao da neke stvari NIJE SMEO da napiše
Foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

IMA MATERIJAL ZA JOŠ JEDNU KNJIGU

NIKAD MI TO NE BI OPROSTILI: Hari iz memoara MORAO DA IZBACI OVE DELOVE o ocu i bratu! Priznao da neke stvari NIJE SMEO da napiše

Pop kultura -

Princ Hari je za britanski Telegraph izjavio da je njegov izvorni transkript njegovih bombastičnih memoara zapravo bio duplo duži od konačnog nacrta. Mnogi izbačeni delovi spominjali su njegovog oca i starijeg brata, princa Vilijama.

Prošlo je nekoliko dana otkako je izašla autobiografija princa Harija, a on već tvrdi da ima materijala za još jednu knjigu i da je u samom procesu pazio da poštedi svoju porodicu.

princ Hari, princ Vilijam, princ Čarls, Klosters
foto: ARNO BALZARINI / AFP / Profimedia

Hari je za Telegraph izjavio da je izvorni transkript njegovih memoara zapravo bio duplo duži od konačnog nacrta. Mnogi izbačeni delovi spominjali su njegovog oca, kralja Čarlsa i njegovog starijeg brata, princa Vilijama.

Objasnio je da je prvi nacrt imao 800 stranica, a verzija koja je objavljena ima 400 stranica. .

- Mogle su to da budu dve knjige, recimo to tako. A najteže je bilo vaditi stvari - rekao je.

princ Hari, kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

- Postoje neke stvari koje su se dogodile, posebno između mene i mog brata, i donekle između mene i mog oca, za koje jednostavno ne želim da svet zna. Jer mislim da mi nikad ne bi oprostili - dodao je vojvoda od Saseksa.

Princ je dodao kako mu je bilo teško da odluči šta da ostavi u konačnoj verziji knjige jer je bio svestan da njegova porodica ne podržava njegov projekat.

Hari je takođe tvrdio da su mediji imali tonu prljavštine o njegovoj porodici.

Proglašenje kralja Čarlsa, kralj Čarls, Princ Vilijam, kraljica Kamila
foto: Profimedia

- Znam da jesu, i to stavljaju pod tepih zbog sočnih priča o nekom drugom - rekao je princ.

Uprkos rezanju nekih delova knjige zadržao je mnogo zanimljivih detalja, poput problema između njegove supruge Megan Markl i kraljevske porodice.

Princeza Dajana, princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

U jednom delu knjige Hari je opisao svađu između njega i Vilijama, koja je prerasla u fizički obračun. Naime, piše kako ga je Vilijam odgurao do kuhinje, a Hari je slomio činijicu za psa tokom pada. Tuča se dogodila u Notingam Kotidžu, nekadašnjem Harijevom domu u Kensingtonskoj palati, a povod je bila njegova supruga.

Hari je također optužio princa i princezu od Velsa da se nisu prema Megan ponašali dobrodošlo. Uz to je dodao da su ga ignorisali dok su oboje bili studenti na Itonu, da su bili ljubomorni što je on smislio koncept Invictus Games-a i da su ga podsticali da nosi nacistički kostim na zabavu.

princ Vilijam, princ Hari
foto: EPA / LAUREN HURLEY / POOL

Princ je priznao da je znao da će biti na meti kritika zbog spominjanja bilo kakvih detalja o svojoj porodici, ali smatra da bi bilo nemoguće ispričati svoju priču bez da ih uključi.

(Kurir.rs/ Telegraph/ 24sata.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track