ONA JE NAJPLAĆENIJA ZVEZDA NA SVETU: Izašla Forbsova lista s ličnostima koje NAJVIŠE ZARAĐUJU, a ona je JEDINA ŽENA U TOP 10
Foto: Profimedia

OZBILJAN USPEH

ONA JE NAJPLAĆENIJA ZVEZDA NA SVETU: Izašla Forbsova lista s ličnostima koje NAJVIŠE ZARAĐUJU, a ona je JEDINA ŽENA U TOP 10

Pop kultura -

Tejlor Svift (33) pojavila se na Forbsovoj godišnjoj listi najplaćenije svetske zvezde sa zarađenih 92 miliona dolara u prethodnoj godini.

Na listi je zajedno s Dženesisom, Stingom (71), Bed Banijem (28) i Bredom Pitom (59). Tejlor je možda uzrokovala pad Tiketmastera prošle godine, ali finansijska situacija joj je i više nego dobra, prema navodima magazina People. U utorak je zauzela deveto mesto na Forbsovoj godišnjoj listi najbolje plaćenih pevačica zabavne muzike na svetu, što je čini jedinom ženom koja se pojavila u prvih deset.

Tejlor Svift, MTV nagrade 2022, MTV EMA 2022
foto: Profimedia

Prijavljeni prihod Tejlor proizlazi iz prodaje albuma, strimova, ugovora o licenciranju i sinhronizaciji. Prošle godine je izašao njen deseti originalni studijski album "Midnights", koji je oborio Spotifajev rekord za najveći broj jednodnevnih strimova, prodao najviše vinilnih ploča u jednoj nedelji 21. veka i postao najprodavaniji te godine.

Dženesis se našao na vrhu Forbsove liste, a rok bend je 2022. zaradio neverovatnih 230 miliona dolara po prodajnom mestu. Na drugom mestu je Sting, koji je navodno zaradio 210 miliona nakon što je prodao ceo svoj katalog za 300 prošle godine Universal Music Group-u. Tajler Peri (53) pojavio se na trećem mestu liste, skupljajući plate od svojih brojnih TV emisija i filmova, kao i svog studijskog kompleksa u Atlanti.

Bred Pit
foto: affinitypicture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na četvrtom mestu Trej Parker (53) i Met Stoun (51), koji su stvorili "South Park" i "Mormonovu knjigu", sa zarađenih 160 miliona od oba, kao i od ugovora s HBO Maxom i Paramountom. Bred Pit našao se na listi jer je prodao većinu svoje produkcijske kuće Plan B - koja je proizvela "Moonlight", "12 Years a Slave", "The Departed" i više.

0638597791, Simpsonovi
foto: 20thCentFox / Everett / Profimedia

Na Forbsovoj listi među prvih deset tako se našli i tvorci "Simpsonova" - Džejms L. Bruks (82) i Met Groning (69), Roling Stonsi, reditelj Džejms Kameron (68) i muzičar Bed Bani.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

03:03

KAD FORBS PREPORUČUJE: Vrnjačka banja idealna destinacija za post-kovid odmor (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track