NAJOMRAŽENIJA PRINCEZA BORI SE S TEŠKOM BOLEŠĆU Brak uništila SKANDALOZNIM FOTKAMA, obrukala kraljevsku porodicu, sad je operisana
Foto: Profimedia

sledi oporavak

NAJOMRAŽENIJA PRINCEZA BORI SE S TEŠKOM BOLEŠĆU Brak uništila SKANDALOZNIM FOTKAMA, obrukala kraljevsku porodicu, sad je operisana

Pop kultura -

Sara Ferguson (63), vojvotkinja od Jorka, podrgnuta je operaciji dojke. Naime, njoj je dijagnostikovan kancer nakon rutinske mamografije. Poznata autorka i poslovna žena danas je otpuštena iz bolnice i vratila se u Vindzor sa svojom porodicom.

Operacija je izvedena u bolnici King Edward VII u centralnom Londonu, rekli su prijatelji Sare Ferguson. Drugi izvor je dodao da su prognoze dobre zahvaljujući tome što je rak dojke rano uočen.

Pretpostavlja se da je Sara Ferguson ove nedelje provela nekoliko dana u bolnici.

Njena prijateljica izjavila je sledeće: "Bilo je to teško vreme, ali je jako zahvalna medicinskom osoblju koje je obavilo mamografiju i medicinskom osoblju koje se brinulo o njoj ovih poslednjih nekoliko dana, neverovatno je zahvalna".

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Portparol vojtokinje saopštio je: "Sari, vojvotkinji od Jorka nedavno je dijagnostikovan rani stadijum raka dojke koji je otkriven na rutinskom mamografskom pregledu. Savetovali su je da mora na operaciju koja je uspešno obavljena.

Vojvotkinja dobija najbolju medicinsku negu i lekari su joj rekli da su prognoze dobre. Sada se oporavlja sa porodicom.

Vojvotkinja želi da izrazi ogromnu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje joj je pružalo podršku poslednjih dana.

Takođe je jako zahvalna osoblju koje je obavilo maografiju koja je identifikovalo bolest, koja je inače bila bez simptoma, i veruje da njeno iskustvo naglašava važnost redovnih pregleda".

Sara Ferguson sa sinom Elizabete Druge i princa Filipa, kontroverznim i skandaloznim princom Endrjuom, ima ćerke Beatris i Evgeniju.

0450444812, princ Endru, Sara Ferguson
foto: Profimedia

Karcinom dojke mogu da najave sledeći simptomi:

-kvržica u dojci

- promene u izgledu dojke odnosno:

- oticanje cele ili dela dojke.

- promene na koži kao što su suvoća, debljina ili ljuštenje

- udubljenje na koži koje ne nestaje kada skinete grudnjak

- nagle promene u boji i obliku bradavice

- druge promene oblika i veličinenkoje se ne mogu objasniti prirodnim uzrocima ili uzrocima koji imaju veze sa lekovima.

- promene na bradavicama

- zadebljanje dojke ili bol.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

03:31

OTKRILA SAM RAK DOJKE NA SVOJ ROĐENDAN! Ispovest hrabrih žena koje su odbile da budu deo crne statistike: ONE SE OVAKO BORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track