"TO MI JE JEDNA OD NAJGORIH ODLUKA U ŽIVOTU" Evo zašto je Uma Turman odbila da igra u "Gospodaru prstenova", sad se GORKO KAJE
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

IZ PORODIČNIH RAZLOGA

"TO MI JE JEDNA OD NAJGORIH ODLUKA U ŽIVOTU" Evo zašto je Uma Turman odbila da igra u "Gospodaru prstenova", sad se GORKO KAJE

Pop kultura -

Uz Šona Konerija, Kristofera Plamera, Nikolasa Kejdža i brojne druge, Uma Turman je još jedna glumica na spisku zvezda koje su odbile uloge u "Gospodaru prstenova". Međutim, za razliku od Konerija koji je ulogu odbio jer nije razumeo izvorni materijal, ili Plamera, koji nije hteo da bude na Novom Zelandu tako dugo, Turman je ulogu odbila iz porodičnih razloga.

Glumica je u filmu trebala da tumači mladu konjičku ratnicu, nećaku kralja Teodena Eovin, koja ubije kralja vešca od Angmara. Nakon što je odbila ulogu, Eovin je utelovila Miranda Oto.

Uma Turman je tokom učestvovanja u emisiji sa Stivenom Kolbertom otkrila da je ulogu odbila jer je tada rodila svoje prvo dete i osećala se vezano za dom, donosi Collider. Glumica nije htela da vuče svoje dete sa sobom na Novi Zeland, gde bi trebalo da provede naredne tri godine.

Uma Turman
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Turman je ovu odluku nazvala "jednom od najgorih odluka u životu". Iako je imala dobar razlog za odbijanje uloge, zažalila je što se nije pojavila u popularnoj trilogiji.

Uprkos svemu, odbijanje "Gospodara prstenova" je možda bila najbolja odluka za glumičinu karijeru jer joj je omogućila da igra glavnu ulogu u filmovima "Kill Bill" i "Kill Bill: Vol 2" reditelja Kventina Tarantina. Glumica se proslavila Tarantinovim "Paklenim šundom" iz 1994. godine, a serijal "Kill Bill" joj je zacementirao svetsku slavu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track