DOK JE KRALJICA UMIRALA, VILIJAM JE HARIJU URADIO NEŠTO NEOPROSTIVO: Šok optužbe na račun budućeg kralja tresu monarhiju
Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

NOVI DETALJI

DOK JE KRALJICA UMIRALA, VILIJAM JE HARIJU URADIO NEŠTO NEOPROSTIVO: Šok optužbe na račun budućeg kralja tresu monarhiju

Pop kultura -

Izvori bliski princu Hariju tvrde da je njegov brat, princ Vilijam, ignorisao njegove pozive dok je pokojna kraljica ležala na samrti u Balmoralu u septembru prošle godine. Konkretno, te tvrdnje je izneo biograf Megan Markl i princa Harija, Omid Skobi, a dvorjani su s druge strane besni zbog njih.

"Čini se da će se sve što se događa iza zatvorenih vrata, čak i u trenucima takve boli i tuge, jednog dana pojaviti u javnosti", rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici za britanski Mirror.

kraljica Elizabeta
foto: Jane Barlow/WPA-Pool/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Ništa nije zabranjeno jer se čini da su Vilijam i Kejt meta broj jedan ovog autora. Čini se da će za nekoliko meseci 'noževi' opet biti izvađeni, a stare rane otvorene", dodao je izvor.

Naime, u odlomku svoje najnovije knjige "Endgame" Skobi navodi da je princ Hari "držan u neznanju" o kraljičinom zdravlju u satima pre nego što je umrla, te da princ Vilijam oseća da je "izgubio Harija i ne želi da poznaje ovu njegovu verziju".

princ Hari
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Skobi je ranije objavio biografiju o Saseksovima pod nazivom "Pronalaženje slobode", a sad tvrdi da 39-godišnji Hari i 42-godišnja Megan "nisu imali pojma" da se kraljevska porodica priprema za kraljičinu smrt.

U "Endgame-u" Skobi piše da su Saseksovi posetili Ujedinjeno Kraljevstvo zbog niza obaveza u septembru 2022, a tad je palata objavila da su lekari kraljici Elizabeti savetovali mirovanje.

Kraljica Elizabeta
foto: ALPR/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

"Sledećeg jutra Saseksovi nisu imali pojma da Bakingemska palata već planira kraljičine poslednje sate i prve dane nove ere monarhije - sve dok vojvodin telefon nije počeo da zvoni. Nepoznat broj. Obično ih je ignorisao", piše Skobi.

Megan je rekla suprugu da podigne slušalicu, a on je prihvatio poziv "neposredno pre nego što je prestalo da zvoni", piše autor.

kralj Čarls
foto: James Veysey/Shutterstock / Avalon / Profimedia

"Hari te godine nije puno razgovarao s ocem, ali ovo nije bilo vreme za napetost između oca i sina. Čarls mu je rekao da se on i Kamila spremaju da napuste Damfris Haus i odu u Balmoral, gde je princeza Ana već bila uz kraljicu. Rekao je Hariju da odmah krene u Škotsku", piše Skobi.

Hari je svom bratu Vilijamu poslao tekstualnu poruku s pitanjem kako on i Kejt planiraju da odu u Škotsku i mogu li da putuju zajedno, ali nije dobio odgovor, tvrdi Skobi. Hari je potom uspeo da dogovori da poleti sa svojim stričevima, princem Endruom i princem Edvardom.

princ Vilijam
foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Tvrdi da su "izvori" iz palate izvestili određene novine da je Čarls lično obavestio Harija o kraljičinoj bolesti. Citirao je prijatelja vojvode koji je rekao da je Harija ovo "skrhalo". Dodao je i da je veza Vilijama i Harija nepopravljiva jer princ od Velsa vidi svog brata kao "prebega". Nema povratka na staro za braću, a ništa se nije promenilo otkako je Hari objavio "Rezervu" ranije ove godine, dodaje Skobi.

Portparol Bakingemske palate odbio je da komentariše "Endgame", koji bi trebalo da bude objavljen 28. novembra.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track