KRALJU ČARLSU PREKIPELO IGNORISANJE SVAKOG SKANDALA KOJI GA JE ZADESIO ZBOG MEGAN I HARIJA Evo koje mere će palata SADA PREDUZETI
Foto: Stephane De Sakutin / MirrorPix / Profimedia

PAROLA "ĆUTANJE JE ZLATO" VIŠE NE VAŽI

KRALJU ČARLSU PREKIPELO IGNORISANJE SVAKOG SKANDALA KOJI GA JE ZADESIO ZBOG MEGAN I HARIJA Evo koje mere će palata SADA PREDUZETI

Pop kultura -

Britanska kraljevska porodica je na skoro svaki skandal koji ih je zadesio indirektno ili direktno zbog Megan Markl i princa Harija, reagovala parolom "ćutanje je zlato". Međutim, izgleda da će na skandal zbog rasističkih optužbi izneti u knjizi Omida Skobija "Endgame" reagovati drugačije. U verziji na holandskom jeziku te knjige piše da su kralj Čarls III i Kejt Mildton komentarisali boju kože sina Megan Markl i princa Harija. Evo kakva kontrareakcija se očekuje.

Princ Hari, Megan Markl, Kraljica Elizabeta, porodični odnosi, Velika Britanija
foto: Tviter

Predstavnici Bakingemske palate sastaće se naredne ndeelje sa princom Vilijamom zbog razgovora o tome kako se nositi sa posledicama rasističkih optužbi u knjizi. Konačna odluka će se pažljivo razmatrati, piše Sunday Telegraph.

princ Vilijam
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Britanski monarh kralj Čarls koji se vratio sa samita o ekologiji COP28, koji je održana nedavno u Dubaiju, veoma ozbiljno shvata ovaj skandal.

Kralj Čarls, Krunisanje, krunisanje kralja Čarlsa, kruna
foto: AP/Toby Melville

Kralj Čarls razgovaraće sa svojim višim savetnicima o skandalu, kao i sa članovima porodice kako bi se uzdigli iznad afere, navodi Mirror.

Očekuje se da će kralj danas biti u Sandrigemu, a da će zatim otići u London zbog službenih obaveza naredne nedelje, uključujući ceremoniju u Bakingemskoj palati i dobrotvorni koncert u Vestminsterskoj opatiji.

kralj Čarls
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Razgovori su vođeni i razgovora će biti nardne ndelje, ali neće biti takozvanih kriznih razgovora. Odluke će se donositi pažljivo, strpljivo i profesionalno, neće biti žurbe tokom vikenda", rekao je izvor.

Bakingemska palata istražuje ko je mogao da pročita pisma koja je Megan Markl razmenjivala sa Čarlsom, a u kojima se pominju sporna imena. Veruje se da niko blizak dvoru nije odavao te informacije ali i da je mali broj ljudi znao šta je pisalo na tim papirima.

Megan Markl
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Megan Makrl i princ Hari još nisu komentarisali skandal, piše Daily mail.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track