ONA ĆE BITI KLJUČNA OSOBA U ŽIVOTU KEJT MIDLTON U NAREDNOM PERIODU: Odabrana je sa POSEBNIM razlogom, a evo i zašto (FOTO)
Foto: Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

SMATRAJU JE ČLANOM PORODICE

ONA ĆE BITI KLJUČNA OSOBA U ŽIVOTU KEJT MIDLTON U NAREDNOM PERIODU: Odabrana je sa POSEBNIM razlogom, a evo i zašto (FOTO)

Pop kultura -

Marija Boralo je dadilja i osoba od poverenja princeze Kejt Midlton i princa Vilijama koja će u narednom periodu biti ključna osoba u njihovoj porodici.

Princezu od Velsa odnosno Kejt Midlton čeka dug oporavak nakon operacije abdomena, tokom kojeg će se oslanjati na dadilju svoje dece i osobu od poverenja Mariju Boralo, čija će joj pomoć sada biti neprocenjiva, otkrio je kraljevski stručnjak Ričard Ficvilijams.

42-godišnja Kejt stigla je nakon 14 dana iz bolnice kući, ali sada će morati odmarati koliko god je to moguće, a Marijin će doprinos biti važan kako bi njen suprug i princ Vilijam mogao nastaviti s obavljanjem svojih kraljevskih dužnosti. On je sada preuzeo dodatne roditeljske obaveze i pauzirao službene dužnosti dok se Kejt oporavlja, pružajući tako podršku svojoj supruzi.

princ Vilijam, Kejt Midlton, princeza Šarlot, princ Džordž
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Porodicu takođe podržavaju članovi njihovog osoblja, uključujući odanu, dugogodišnju dadilju punog imena Mariju Teresu Turijon Boralo, čija bi uloga mogla biti ključna u nadolazećim nedeljama.

"Kejt je očito imala ozbiljnu operaciju i moraće puno odmarati. To znači da će se u nadolazećim nedeljama, a možda i mesecima, uveliko oslanjati na Mariju. Biće dosta nagađanja o tome kada će Vilijam moći ponovo da preuzme kraljevske dužnosti. Očito, posebno s obzirom na privremenu nesposobnost kralja Čarlsa, to bi bilo što pre, to bolje. Time je Marijin doprinos u ovom teškom trenutku još neprocenjiviji", pojasnio je Ficvilijams za Daily Mail.

Kejt Midlton
foto: John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kejt je predana i posvećena majka koliko joj uloga i titula princeze to dopuštaju, ali i sama je rekla da je imati dadilju neizbežno.

"Marija Teresa je, prema izveštajima, izuzetno popularna među decom, a njeno školovanje u Norlandu znači da je idealna za sve što ova uloga zahteva. Ona je naravno pozadinska figura, koja se viđa na nekim važnim kraljevskim svečanostima i koja je neizostavna u ovakvom trenutku. Njeno usavršavanje na prestižnom koledžu Norland u Batu gde je naučila veliki broj veština i rada, biće posebno korisno tokom ključnih nedelja Kejtinog oporavka. Sledeće nedelje mogle bi biti teže i biće test za ovu neverovatnu osobu kojoj budući kralj i kraljica toliko veruju", zaključio je.

Marija Boralo
foto: Profimedia

Kejt i Vilijam su angažovali Mariju 2014. godine kada je Džordž imao samo osam meseci. Od tog dana ona živi u s kraljevskom porodicom i s njima odlazi na putovanja, ali njena prisutnost je vrlo diskretna. Britanski mediji i javnost veruju da je vrlo stroga s odgojem kraljevske dece i da kao ostale polaznice Norlanda ne dopušta dečje nepodobštine, baš kao ni ostale dadilje koje su se tamo školovale, a danas rade za neke od najmoćnijih porodica na svetu.

"Ne dopušta stvaranje nereda i glupiranje. Postoje stroga večernja pravila kojih se moraju držati pre spavanja, a u nastojanju da im podigne apetit, svakih nekoliko dana dobijaju novu hranu na meniju", objasnila je stručnjakinja Luis Heren jednom prilikom za The Sun.

Marija Boralo
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Takođe, većina igara mora se odvijati van kuće, na otvorenom, bez obzira na vremenske prilike, a to uključuje vožnje biciklima, igranje s psima i u igru u vrtu.

"Ako lagano pada kiša, svejedno će ih izvesti napolje u prikladnoj odeći", otkrila je Luis te dodala da deca uče uz tradicionalne igre i zabavu, a da o vremenu provedenom ispred ekrana odlučuju samo roditelji, a to je nešto što im ne pada lako, pogotovo Vilijamu koji je to i sam priznao u prethodnim intervjuima.

princeza Šarlot
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

No, Marija će biti ta koja ih zapravo priprema za obavljanje kraljevskih dužnosti koje ih očekuju, ali i koje već sada obavljaju putujući s roditeljima i pojavljujući se na važnim javnim događanjima. Kraljevska porodica Mariju doživljava kao članicu porodice, a ona i Kejt su navodno jako bliske. Obučena je da se u određenim situacijama ponaša i kao telohranitelj, završila je kurs samoodbrane, a govori i šest jezika.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr/T.B.)

Bonus video:

01:28

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track