PRINC VILIJAM SE POVLAČI S VAŽNOG DOGAĐAJA: Svi su čekali da ga vide, a onda je doneta ŠOK ODLUKA koja je sve zabrinula
Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

IZ LIČNIH RAZLOGA

PRINC VILIJAM SE POVLAČI S VAŽNOG DOGAĐAJA: Svi su čekali da ga vide, a onda je doneta ŠOK ODLUKA koja je sve zabrinula

Pop kultura -

Princ Viljam trebalo je da prisustvuje događaju u čast pokojnog kralja Konstantina od Grčke, ali je saopšteno da se neće pojaviti na komemoraciji u Vindzoru zbog ličnih razloga. I kralj Čarls III neće biti na tom skupu. Plan je bio da princ od Velsa održi govor, pa će dužnost obaviti kraljica Kamila.

Princ Vilijam
foto: Profimedia

Očekuje se da će na događaju u Vindzoru biti veliki broj članova evropskih dvorova, među kojima će se naći i bivši kralj Španije. Pitanje je šta lični razlozi znače u slučaju princa Vilijama. Zna se da se Kejt Midlton oporavlja u Vindzoru nakon što je pre mesec i po dana imala operaciju abdomena u Londonu kao i da se Čarls III bori od raka (pre nekoliko nedelja podvrgao se operaciji zbog benignog uvećanja prostate).

princ Vilijam, BAFTA, Kejt Blančet
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Poslednji grčki kralj umro je u januaru prošle godine, u 82. godini, pet decenija nakon što je prognan u vojnom udaru. Bio je rođak pokojnog vojvode od Edinburga i kum je princu Vilijamu.

Na sahrani u Atini bili su princeza Ana i njen suprug viceadmiral sir Timoti Lorens. Postao je kralj Grčke 1964. ali je zbačen sa prestola kada je monarhija ukinuta 1973. godine. Preminuo je nakon višemesečne bolesti i nakon što je doživeo moždani udar, piše Daily Mail.

princ Vilijam
foto: Unknown / Avalon / Profimedia

Vilijam se nedavno vratio dužnostima, pre nego što se očekivalo jer će oporavak njegove supruge trajati još nekoliko nedelja. Posle te odluke usledio je ovaj obrt.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track