EVO ZAŠTO SVET BRUJI O TOME DA VILIJAM VARA KEJT SA NJENOM NAJBOLJOM DRUGARICOM: O markizinom braku kolale su SKANDALOZNE PRIČE
Foto: Splash News / Splash / Profimedia

SVI PIŠU O NJIMA

EVO ZAŠTO SVET BRUJI O TOME DA VILIJAM VARA KEJT SA NJENOM NAJBOLJOM DRUGARICOM: O markizinom braku kolale su SKANDALOZNE PRIČE

Pop kultura -

Mnogo je tračeva o kraljevskoj porodici, ali je jedan – o navodnoj aferi princa Vilijama s markizom Rouz Hanberi – posebno uporan i već godinama ne može da se utiša. Kako je on uopšte nastao i zbog čega opstaje tako dugo?

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, u poslednje vreme je svetska tema broj jedan i novi povod za spekulacije o britanskoj kraljevskoj porodici.

Kejt Midlton
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia, Prince of Wales/Kensington Palac / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, CF / Thunder Press / Profimedi, Shutterstock

Nakon operacije u predelu abdomena koju je supruga princa Vilijama imala u januaru, ona se povukla sa svojih kraljevskih obaveza i trenutno se oporavlja, a trebalo bi da se vrati dužnostima posle Uskrsa.

Međutim, zbog činjenice da se o njenim zdravlju ne zna ništa i da je objavljeno više preterano uređenih fotografija, društvenim mrežama i medijima kruže teorije zavere i spekulacije.

Kejt Midlton
foto: CF / Thunder Press / Profimedia, Prince of Wales/Kensington Palac / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jedna od njih jeste i da je Kejtin brak s princem Vilijamom u krizi, a ponovo je oživljen stari trač da je on u vezi s markizom Rouz Hanberi i da je to narušilo njegov odnos sa suprugom.

Rouz Hanburi
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

O markizi, koja je godinama u braku s Dejvidom Roksevidžom od Čolmondlija, pisalo se naširoko i o njoj je poznato mnogo detalja. Ipak, i dalje se nameće pitanje zbog čega se ona uopšte povezuje s princem Vilijamom i kako je moguće da ta glasina opstaje već godinama.

Odnos princa Vilijama i markize Sare Rouz Hanberi

Sara Rouz Hanberi živi u Hafton holu, ogromnom i luksuznom imanju u Norfolku, gde su joj među prvim komšijama Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsa, koji tamo poseduju rezidenciju Anmer hol. Iako se u medijima koji pišu o Rouzinoj navodnoj aferi s princem Vilijamom često navodi da je ona najbolja drugarica Kejt Midlton, o tome zapavo nema mnogo dokaza, iako je jasno da su dve porodice u dobrim odnosima.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U julu 2016. Dejvid Roksevidž i Rouz Hanberi priredili su gala večeru na kojoj su prikupljali sredstva za Dečije svratište u Ist Angliji (EACH), dobrotvornu organizaciju čija je pokroviteljka Kejt Midlton. Događaj je organizovan na njihovom imanju, a mediji su objavili fotografije ovih parova kako opušteno ćaskaju i očito se odlično provode zajedno.

Budući da Velsovi, tada vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, inače ne idu na takve privatne događaje za organizacije čiji su pokrovitelji, ovo je u medijima viđeno kao znak velikog poštovanja.

Sara Rouz Henberi, Sara Rouz Čolmondeli, Princ Vilijam
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon toga, Rouz je, kao supruga tako istaknutog člana britanske aristokratije, pozvana u julu 2017. u Bakingemsku palatu na banket povodom dolaska španske kraljevske porodice. Koliko je ona uvažena u kraljevskoj porodici pokazalo je to što je smeštena pored princa Harija.

Prvo pominjanje navodne afere princa Vilijama i Rouz Hanberi

U martu 2019. Den Vuten, novinar portala The Sun, objavio je priču o tome kako se prijateljstvo Kejt Midlton i njene komšinice u Norfolku raspalo. U članku je sugerisano i da je Rouzin suprug homoseksualac ili biseksualac i da se oženio samo zato što su mu potrebni naslednici, kao i da im je brak u krizi jer je Roksevidž stalno s prijateljima u Parizu, dok je ona sama u seoskoj kući.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: The Telegraph-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kao sagovornika je u tekstu naveo marikizinog brata, koji je najavio tužbu, a članak je potom povučen. I princ Vilijam je pripretio da će se obratiti sudu.

Ubrzo potom, tri godine nakon prve gala večere koju su Rouz i njen suprug priredili, markiza je postala zvanična pokroviteljka Dečijeg svratišta u Ist Angliji i viđena je u poseti novog centra ove organizacije.

Mediji su, uprkos svemu, nastavili da nazivaju Rouz Hanberi Vilijamovom "ljubavnicom".

Rouz Hanburi
foto: Profimedia

Naredne godine, 2020, pisalo se da je princeza od Velsa Kejt Midlton bila na večeri s markizom i njenim suprugom i da su kasnije posetili rejv žurku na njihovom imanju, za šta, ponovo, nije bilo dokaza.

U međuvremenu se pisalo i pričalo svašta, između ostalog i da je Rouz zabranjeno da prisustvuje događajima na kojima će biti Vilijam i Kejt Midlton, što je, međutim, opovrgnuto kada je ona viđena na sahrani kraljice Elizabete II i, potom, na krunisanju kralja Čarlsa III.

(Kurir.rs/Glossy/T.B.)

Bonus video:

05:21

ČEKALI SMO DA SE OVO DOGODI! Glumac iz Njujorka o SKANDALU KOJI TRESE AMERIKU: Britanski princ je u NAJVEĆEM PROBLEMU (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track