"DAJANINU SMRT JE JEDVA PREBOLEO, A SAD MU ŽENA I OTAC TEŠKO BOLESNI" Teški dani za princa Vilijama, jedna stvar mu je NAJBOLNIJA
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

IMAO SAMO 15 GODINA KAD MU JE MAJKA POGINULA

"DAJANINU SMRT JE JEDVA PREBOLEO, A SAD MU ŽENA I OTAC TEŠKO BOLESNI" Teški dani za princa Vilijama, jedna stvar mu je NAJBOLNIJA

Pop kultura -

Svi bliski princu Vilijamu priznaju kako nikada nije odbijao da se suoči s brojnim problemima. To je pokazao i kao petnaestogodišnjak kada su oči sveta bile uprte u njega zbog smrti princeze Dajane. Sada se pred njim ponovo nalazi veliki izazov, bolest supruge i oca, piše Ričard Kej za Daily Mail.

Kej je britanski novinar koji se bavi temama monarhije i izveštava o kraljevskoj porodici. Bio je dobar prijatelj s princezom Dajanom, a kako je rekao u pređašnjim intervjuima, intenzivno su se družili i sastajali na njihovom najdražem mestu, crkvi.

Princeza Dajana, Princ Vilijam, Princ Hari, Dajana
foto: Profimedia

Dok šok od saznanja o Kejtinoj bolesti polako jenjava i poruke saosećanja pljušte u Kensingtonsku palatu, pojavila se još jedna ozbiljna zabrinutost, zaključuje Kej. Postavlja se pitanje šta Kejtina teška bolest donosi kraljevskoj porodici, hoće li ona opstati, te hoće li ovaj nesrećni događaj postati njena najveća kriza.

Činjenica je da odsutnost princeze od Velsa i kralja predstavlja veliki šok za kraljevski sistem. Čarls i Kejt su donekle najharizmatičniji članovi porodice, smatra novinar, kralj u svojoj pouzdanosti i Kejt u svojoj lepoti i saosećajnosti.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: Profimedia

- Uprkos apelu palate na suzdržanost kada su u pitanju nagađanja o težini Kejtinog raka, sasvim je očekivano da će se glasine širiti. Zabrinutost za dobrobit kuće Vindsor polako se širi među ljudima. U proteklo vreme su brojni događaji kao što je skandal sa slikom za Dan majki i komemoracija bivšeg grčkog kralja pokazali koliko je kraljevska porodica zapravo krhka. No, ako nas istorija uči jednoj stvari o monarhiji, ona ima sposobnost da prevlada većinu prepreka. Preživeli su revoluciju, građanski rat i najmračnije pretnje. Još pre 30 godina, tadašnji princ od Velsa bio je otpisan kao budući monarh zbog raspada prvog braka. Tu krizu su uspešno savladali, a javlja se pretpostavka kako bi njegova supruga, Kamila, mogla da bude rešenje ove nove, piše dalje.

Kjet Midlton, Princ Vilijam
foto: Profimedia

Neki će nesumnjivo predložiti da bi princ Hari trebalo da obrati pažnju na ovu hitnu situaciju i požuri prema britanskim obalama da reši svoje nesuglasice s Vilijamom i ponovo preuzme svoje mesto kao istaknuti radni član kraljevske porodice. U ovom trenutku to bi bilo nepoželjno i mala je verovatnoća da će se to dogoditi.

Kralj prima tretman za lečenje svoje bolesti, a za Kejt se smatra kako je jaka žena i spremna na borbu, no sumnje su još uvek tu. Ako Vilijam neće moći da obavlja svoju dužnost, postoji još jedna opcija, njegova tetka i Čarlsa sestra, princeza Ana.

princ Vilijam
foto: OLI SCARFF / Avalon / Profimedia

Ona i drugi niži članovi kraljevske porodice, poput princa Edvarda i supruge Sofi moraju da osiguraju da porodica pobedi ovu krizu i ostane i dalje centar britanskog života. Veruje se kako je iskrenost oko princezinog stanja veliki plus za porodicu.

Od smrti kraljice Elizabete porodica proživljava burno razdoblje, ali veruje se kako će monarhija opstati, te da ima podršku i zahvalnost naroda jer je Britaniju vodila kroz najmračniji period Drugog svetskog rata.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ Jutarnji.hr/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track