POLITIČKI: Makedonci povukli spot za evrovizijsku pesmu zbog Grka?!
Foto: Youtube

Evrosong 2013.

POLITIČKI: Makedonci povukli spot za evrovizijsku pesmu zbog Grka?!

Pop kultura -
Naime, u jednoj sceni spota vidi se skopski spomenik Aleksandru Makedonskom, a Grcima se to navodno nije dopalo

SKOPLJE - Pesma "Imperija" koju izvode slavna Esma Redžepova i Vlatko Lozanovski, a koja predstavlja Makedoniju na ovogodišnjem Evrosongu neće biti samo dorađena nego i značajno izmenjena kako u samom tekstu tako i u aranžmanu.

Tako je odlučila nacionalna makedonska televizija objasnivši da spot ne zadovoljava visoke kriterijume koje propisuje takmičenje poput Evrosonga. Nacionalna TV dodaje da nije ni postavljala ni skidala video-klip za pesmu Imperija pošto su se u javnosti pojavile spekulacije da je spot, koji se posle samo 3 dana prikazivanja stvarno više ne može videti na Jutjubu, povučen iz političkih razloga.

Naime, u jednoj sceni spota vidi se spomenik velikom vojskovođi Aleksandru Makedonskom u centru Skoplja, a pojedini makedonski mediji spekulišu da se Grcima to navodno nije dopalo odnosno što BJR Makedonija "svojata njihovu istoriju".

Sve u svemu, pesma i spot biće izmenjeni i dorađeni, a glavna zvezda Esma Redžepova najavila je da že za dan-dva javnosti objasniti šta je posredi.

http://www.youtube.com/watch?v=A9vUSuKqwPs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track