Moje 3: Mnogo nam znači podrška Marije Šerifović!

Moje 3: Mnogo nam znači podrška Marije Šerifović!

Pop kultura -
Njena podrška nam veoma znači i svi nas drugačije gledaju otkad je ona sa nama, rekla je Nevena.

Predstavnice Srbije na Evroviziji "Moje tri" nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri pod brojem 16. i ujedno nastupaju poslednje.

Dok su bile na generalnoj probi, Sara, Mirna i Nevena poručile su da im podrška Marije Šerifović mnogo znači. "Mnogo nam je značilo što je Marija bila ovde sa nama. Njena podrška nam veoma znači i svi nas drugačije gledaju otkad je ona sa nama.", rekla je Nevena.

Mirna je dodala da su sve tri mnogo uzbuđene i da jedva čekaju da se popnu na scenu. "Nadam se da će nas pratiti žiri iz Prvog glasa Srbije i da će navijati za nas.", rekla je Sara i pozvala Crnu Goru i dijasporu da glasaju za Moje tri.

Moje 3, zajedno sa pratećim vokalima Ksenijom Milošević, Dunjom Vujadinović i Jelenom Mitić pod rednim brojem 16, izvešće kompoziciju Saše Miloševića Mareta "Ljubav je svuda". Koreografiju potpisuje Miloš Paunović, a za kostime bila je zadužena Ana Ljubinković.

U ovom, I polufinalu, takmičiće se 16 zemalja koje će ujedno i glasati, a pored tih 16, glasaće i tri zemlje direktni finalisti: članice “Velike petorke” Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo, kao i domaćin – Švedska.

Od 16 takmičara, odlukom žirija i publike sistemom 50:50, 10 zemalja će se plasirati u veliko finale koje je na programu u subotu.

Kako se glasa?

Do sada je način glasanja bio takav da publika i žiri biraju 10 najboljih pesama i glasaju za njih sistemom 1-8, 10 i 12. Međutim, način glasanja se promenio. Od ove godine, i žiri i publika moraće oceniti SVE pesme učesnice polufinala (i finala).

Dakle, zemlje učesnice I polufinala moraće oceniti svih 15 pesama ocenama 1-15 (budući da ne mogu da glasaju za svoju pesmu; 1 poen za najlošiju, 15 poena za najbolju pesmu učesnicu), dok će troje direktnih finalista oceniti pesme ocenama od 1 do 16. Kombinovanjem ovih glasova žirija i publike, dobićemo 10 najbolje plasiranih zemalja, koje će tako dobiti već poznate evrovizijske poene – 1-8, 10 i 12 (za najbolju pesmu).

Žiri je svoje glasove dodelio sinoć, gledajući drugu generalnu probu, dok će publika glasati večeras, nakon što svih 16 pesama bude otpevano. Glasaće se 15 minuta.

http://www.youtube.com/watch?v=tKk4Z3npHUE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track