NIJE ZNALA: Džej Lo otpevala srećan rođendan predsedniku Turkmenistana

Najrepresivnijih zemalja na svetu

NIJE ZNALA: Džej Lo otpevala srećan rođendan predsedniku Turkmenistana

Pop kultura -
Portparolka Lopezove je izjavila da je osoblje slavne pevačice proveravalo o kakvom se dešavanju radi i navela: "Da je postojalo saznanje o kršenjima ljudskih prava bilo kakve vrste, Dženifer ne bi prisustvovala"

NJUJORK - Dženifer Lopez (Jennifer) je otpevala "Srećan rođendan" predsedniku Turkmenistana Gurbanguliju Berdimuhamedovu, ali je njena portparolka potom izjavila da Lopezova uopšte ne bi dolažila u tu bivšu sovjetsku republiku da je znala za tamošnja kršenja ljudskih prava.

Američka pevačica i glumica hispanoameričkog porekla pevala je predsedniku Turkmenistana u subotu uveče. Kako je navedeno, ovaj događaj je organizovala Kineska nacionalna naftna kompanija, i nije se radilo o političkom događaju, ali je Berdimuhamedov došao na njega.

Organizacije za ljudska prava, uključujući Hjuman rajts voč, kritikuju Berdimuhamedova zbog represije u svojoj zemlji. Hjuman rajts voč štaviše opisuje Turkmenistan kao jednu od "najrepresivnijih zemalja na svetu".

Portparolka Lopezove je izjavila da je osoblje slavne pevačice proveravalo o kakvom se dešavanju radi i navela: "Da je postojalo saznanje o kršenjima ljudskih prava bilo kakve vrste, Dženifer ne bi prisustvovala". Rođendanska serenada je bio zahtev koji je kineska korporacija postavila pred sam početak nastupa Lopezova, i ona je "ljubazno prihvatila", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track