Najnovije vesti

Varljivo leto 2013: Batine dane otvara Slavko Štimac!

Vrnjačka Banja

Varljivo leto 2013: Batine dane otvara Slavko Štimac!

Pop kultura
Ove godine domaćin Dana Bate Stojkovića je glumac Dragan Gaga Nikolić

VRNJAČKA BANJA - Četvrti put za redom Dani Bate Stojkovića održavaju se od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji, u čast velikana srpskog glumišta, Danila Bate Stojkovića. Čast da ove godine otvori Batine dane ima proslavljeni glumac Slavko Štimac.

Ovogodišnji Dani Bate Stojkovića nose naziv Varljivo leto 2013. a kao i prethodnih godina manifestaciju će obeležiti veliki broj pozorišnih predstava, filmskih projekcija, književnih večeri, izložbi.

Prema rečima Nikole Džamića, predsednika Udruženja "Prijatelji Bate Stojkovića" svečano otvaranje je planirano za 10. avgust u 20 sati, u amfiteatru Danilo Bata Stojković, gde će biti odigrane sve predstave.

Nakon otvaranja, pozorište iz Smedereva "Kreativni haos" izvešće predstavu "Putujuće pozorište Šopalović". Za 11. avgust u 21 sati planirano je da Teatar 91 iz Aleksinca izvede predstavu "Pozovi me radi preljube". Naš poznati glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković izvešće monodramu "Naši dani" i to 12. avgusta u 21 sat, a za 22 sati planirana je i prateća manifestacija "Glumci pevaju za Batu" u izvođenju glumice Ljiljane Stjepanović i mladih glumaca iz klase Milice Kralj i Svetlane Cece Bojković, uz muzičku pratnju Milana Nikolića i Barakuda benda.

Književne večeri i izložba" Bata u Vrnjcima" biće održane u hotelu Solaris Resort. Ove godine domaćin Dana Bate Stojkovića je naš legendarni glumac Dragan Gaga Nikolić, a svoje prisustvo, na ovoj sad već tradicionalnoj manifestaciji potvrdili su Batini prijatelji glumci: Milorad Mandić Manda, Mira Banjac, Ljiljana Dragutinović, Ljiljana Stjepanović, Milica Kralj.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...