Opri žao zbog medijske buke oko incidenta u Švajcarskoj
Foto: Reuters

Žrtva rasizma

Opri žao zbog medijske buke oko incidenta u Švajcarskoj

Pop kultura -
Mislim da je indicent u Švajcarskoj bio samo incident u Švajcarskoj. Žao mi je što je toliko preuveličan. Namerno nisam pomenula ime radnje a sada mi je žao što sam rekla da je reč o Švajcarskoj, rekla je voditeljka

Američka voditeljka i glumica Opra Vinfri izjavila je da joj je žao zbog medijske buke koja je izbila nakon što je rekla da je bila žrtva rasizma tokom nedavne posete Švajcarskoj.

"Mislim da je indicent u Švajcarskoj bio samo incident u Švajcarskoj. Žao mi je što je toliko preuveličan. Namerno nisam pomenula ime radnje a sada mi je žao što sam rekla da je reč o Švajcarskoj", rekla je ona na premijeri filma Lija Denijelsa "The Butler" (Batler).

U nedavnom intervjuu "Entertenment tunajtu", jedna od najbogatijih žena na svetu je rekla da je prodavačica u pomodnom butiku u Cirihu odbila da joj pokaže torbu od 38.000 dolara uz komentar da ne može da je priušti.

"U radnji sam i ova osoba očigledno ne zna da imam crnu platnu karticu i donela je procenu ko sam na osnovu toga kako izgledam", rekla je Vinfri koja je u proteklih godinu dana zaradila 77 miliona dolara.

"Nisam na sebi imala ništa što bi vikalo "imam novca". Nisam nosila dijamante, nisam imala čekovnu knjižicu, Lubuten cipele, ništa", rekla je Vinfri na crvenom tepihu.

"Trebalo bi da možete da uđete u radnju i izgledate kako izgledate i kažete "volela bih da ovo vidim". To se nije dogodilo".

Švajcarski turistički zvaničnici i vlasnica butika izvinili su se zbog incidenta koji se dogodio prošle nedelje ali Vinfri insistira da nije bilo potrebe, prenosi AP.

"To nije bila osuda ni zemlje ni radnje. To je bila samo jedna osoba koja nije želela da mi pruži priliku da pogledam torbu. Izvinjenja Švajcarske nisu potrebna. Ako neko napravi grešku u SAD da li se izvinjavamo u ime cele zemlje? Ne!", rekla je ona.

Film "Batler" koji u bioskope stiže ovog vikenda je priča o borbi za građanska prava viđena očima batlera koji je služio sedam predsednika u Beloj kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track