Probudite kožu

Spremite se za leto

Probudite kožu

Stil -
Ako želite da obnovite oštećeni ten, napravite piling po svojoj meri, i to od namirnica koje sigurno imate u kuhinji

Slatko-slano prolećno čišćenje!Zimski dani su gotovi. Vreme je da obnovite kožu kako bi bila spremna za letnje vreline, a za njeno veliko prolećno čišćenje u kućnoj radinosti dovoljni su vam so, šećer i neko esencijalno ulje. Da biste sprečili oštećenja, odaberite so i šećer sitnog i mekog zrna, a oni sa osetljivom kožom trebalo bi da koriste žuti šećer.

Kao domaći piling najbolje je koristiti ulje za bebe, kao i kokosovo, bademovo ili maslinovo ulje.

U zavisnosti od količine koja vam je neophodna, u činiju stavite nekoliko kašika soli ili šećera. To zalijte upola manjom količinom ulja i sve dobro promešajte. Ukoliko želite, dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja. Navucite rukavicu za piling i smesu kružnim pokretima temeljno umasirajte u kožu, a zatim isperite.

Ako vam se to čini suviše grubom metodom, prolećnu obnovu kože možete da uradite i pomoću mleka i badema.Dovoljno je da u blenderu izmiksate bademe i dodate im mleko. Tom smesom istrljajte kožu, dobro je isperite i posle toga nanesite losion za telo.

Ulje odaberite prema tipu kožeNormalnoj koži najviše će odgovarati esencijalna ulja jasmina, lavande, badema, pomorandže i ruže, tvrde terapeuti. Mešana koža voli geranijum, suva badem, jasmin, ružu i lavandu, a masna se slaže sa uljima limuna, nane, lavande, ruzmarina, geranijuma, melise, grejpfruta i eukaliptusa.

Žuti šećer je prvak u čišćenjuKao jedan od boljih pilinga iz kućne radinosti stručnjaci navode onaj od žutog šećera. Pomešajte dve kašike šećera s kašikom maslinovog ulja, umasirajte smesu u vlažnu kožu i isperite. Osim što će odstraniti mrtve čestice kože, piling će podstaći njeno obnavljanje. Ipak, vodite računa da ga ne koristite više od dva puta nedeljno, jer koži treba vreme da se revitalizuje posle svakog tretmana.

Za nežnije pete i meke laktovePola šolje žutog šećera možete pomešati i sa četvrtinom šoljice meda i tri-četiri kapi esencijalnog ulja, po želji. Za vreme tuširanja utrljajte piling u telo, pogotovo na laktove i pete. Ta područja dodatno ćete omekšati ako ih istrljate polovinom limuna koju ste posuli morskom solju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track