Srbin digao na noge žiri Prvog glasa Britanije!

Srbin digao na noge žiri Prvog glasa Britanije!

Stil -
Aleks Džoš, rođen kao Aleksandar Mileusnić, oduševio članove žirija i celu britansku javnost zbog čudesnog glasa

LONDON - Srbin iz Velike Britanije, Aleks Džoš oduševio je žiri "Prvog glasa Ujedinjenog Kraljevstva", u kojem je i Tom Džons! Na noge je digao i celu tamošnju javnost, koja je šou pratila u udarnom terminu u subotu uveče na BBC-u, pišu banjalučke Nezavisne novine

Najpre je oduševio Vilijama Adamsa, člana žirija i jednog od osnivača "Black Eyed Peace", izvodeći pjesmu "I'm yours"! Adams je bio leđima okrenut kada je Aleks zapevao, ali se iz tog položaja, u kojem se žiri inače nalazi, prvi okrenuo da vidi čiji je taj čudesni glas. Aleks je imao veliku tremu, ali je nakon nastupa dobio simpatije publike i članova žirija, u kojem su pored poznatog repera sedeli i pevačica Džesi Džej, Deni O'Donohju i Tom Džons.

Aleks Džoš je rođen kao Aleksandar Džoš Mileusnić, 18. oktobra, 1994. godine. Sa roditeljima živi u Hertfordšajeru, a ponosno ističe da je krsna slava njegove porodice Sveti Nikola. U kratkom intervjuu o svom srpskom poreklu Aleks Džoš kaže se osvrnuo i na svoje umetničko ime, objašnjavajući kako je došao na tu ideju":"Nema tu ništa posebno. Moj otac je Srbin, a naše prezime je teško za izgovoriti, tako da moje umetničko ime zapravo čini skraćeni oblik mog imena zajedno sa mojim srednjim imenom. Jednostavno, tako je jednostavnije".

Na skali od 1 do 10 , koliko se osećate Srbinom?- Ne osećam se Srbinom, već sam Srbin. Naravno, 10 na skali od 10.Da li slušaš srpskuu muziku?- Vrlo malo, uglavnom ono što mi moj otac pušta. Istina, volim srpsku narodnu muziku, jer je reč o predivnim pesmama.

Da li ste bili u Srbiji?- Da, u Beogradu, to je moje omiljeni grad. Volim srpsku kulturu, narod, hranu. I naravno beogradski Beer Fest! Na skali od 1 do 10, koliko je dobar ili loš vaš srpski jezik?Pa, negde oko 3, uglavnom je reč o osnovnoj konverzaciji. Naravno, otac me dosta uči, ali sve u svoje vreme, kaže Aleks za Nezavisne.

http://www.youtube.com/watch?v=qfog0uahIng

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja