Malkoviča baš briga za novac

Malkoviča baš briga za novac

Stil -
Američki glumac rekao je da u pozorištu ne radi zbog novca jer ga nema

MEKSIKO SITI - Američki glumac Džon Malkovič izjavio je u Meksiko Sitiju, gde je predstavio svoj najnoviji komad/operu u kome glumi pisca i serijskog ubicu, da se u pozorištu ne igra zbog novca.

"Nije me briga da li će me platiti. U pozorištu se ne radi zbog novca, to nema mnogo smisla", rekao je Malkovič na pitanje koliko će zaraditi tokom turneje u Meksiku.

Malkovič već dve godine predstavlja "The Infernal Comedy" (Paklenu komediju), komad sa orkestrom, starim instrumentima i dva soprana.

Njegov lik u predstavi zasnovan je na Džeku Untervegeru, austrijskom serijskom ubici koji je ubijao prostitutke i koji je osuđen za ubistvo 1974. godine. Unterveger je kasnije postao novinar, ali je ponovo ubio i kasnije se na odsluženju kazne ubio.

Cilj predstave je da "razume zašto neki ljudi ne samo da uživaju već im je potrebno da drže nečiji život u rukama", rekao je Malkovič.

Zvezda filmova "Opasne veze" i "Spaliti posle čitanja" rekao je, prenosi AFP, da je najveći izazov komada - koji je do sada videla publika u Južnoj Americi, Evropi i SAD, bio rad sa orkestrom i pevačima.Malkovič će nastupiti u sedam predstava koje će u tri meksička grada režirati čuveni meksički reditelj Dijego Luna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track