Hurem se sveti crnom magijom!

Sulejman Veličanstveni

Hurem se sveti crnom magijom!

Stil -
Sultanija poklanja Hatidži medaljon protiv uroka i koristi priliku da se domogne nekog Ibrovog predmeta pomoću kog će da mu gata

Sujeverje na delu.Mlečanin Griti pismom obaveštava princa Frederika da mu je verenica zatočena. U Ibrahimovu palatu dopremljene su vredne statue antičkih bogova iz Budima, koje mu je poklonio sultan.

Hatidže nije oduševljena ratnim plenom koji je raspoređen u njihovoj bašti. Strepi da bi im to moglo doneti nesreću i navesti narod da ih proglasi za bogohulnike. Paša naređuje Zumbul-agi da se u lovački dom pošalje robinja koja zna princezin jezik, kako bi mogla da ih izveštava o onome što se priča. Matrakčija i Bali-beg odlaze u noćni provod i, dok se Bali-beg opušta u društvu trbušnih plesačica, Matrakčija ostaje uzdržan, s mislima o ženi koju je voleo.

Hatidže priznaje Ibrahimu da se tajno sastala s Jakubom. Hurem stiže u palatu Ibrahim-paše da bi Hatidži poklonila medaljon koji će je štititi od uroka. Boravak će iskoristiti da se domogne predmeta koji bi joj pomogao da se osveti svom neprijatelju Ibrahimu.

(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track