Leto se približava, a samim tim i sezona izleta.Sigurno ste bar jednom bili na nekom druženju u prirodi gde se neko iz društva pohvalio kako je dobar majstor za spremanje mesa na roštilju, ali ono, nažalost, nije bilo nimalo sočno, već prepečeno i veoma suvo. Da se to i sledeći put ne bi desilo, evo nekoliko korisnih saveta kako da bez mnogo muke ono sledeći put bude ukusno i sočno.Uvek ista temperaturaBez obzira na to kakav roštilj imate, važno je da znate kako on funkcioniše da meso ne biste prerano stavili da se peče. Takođe je veoma važno da sve vreme održavate istu temperaturu da hrana ne bude prepečena ili da iznutra ne ostane živa. I još jedan veoma važan savet za kraj - kad pečete, nikad se ne odvajajte od roštilja! Marinada za sočno meso
Da li treba nauljiti meso ili rešetkeJedni vole da naulje meso, a drugi namaste roštilj. Bez obzira na to koju metodu praktikujete, važno je da stavite dovoljno ulja da se meso ne bi zalepilo za rešetku i zagorelo. Ako pripremate veće komade mesa, poput odrezaka ili piletine, bolje je da ga dobro nauljite, a pre pečenja pljeskavice ili ribe nauljite rešetku roštilja.