Tajne ukusnog i sočnog roštilja

Uopšte nije teško!

Tajne ukusnog i sočnog roštilja

Stil -
Najbolji je onaj na ćumur, ali ako ga nemate, poslužiće i električni

Leto se približava, a samim tim i sezona izleta.Sigurno ste bar jednom bili na nekom druženju u prirodi gde se neko iz društva pohvalio kako je dobar majstor za spremanje mesa na roštilju, ali ono, nažalost, nije bilo nimalo sočno, već prepečeno i veoma suvo. Da se to i sledeći put ne bi desilo, evo nekoliko korisnih saveta kako da bez mnogo muke ono sledeći put bude ukusno i sočno.Uvek ista temperaturaBez obzira na to kakav roštilj imate, važno je da znate kako on funkcioniše da meso ne biste prerano stavili da se peče. Takođe je veoma važno da sve vreme održavate istu temperaturu da hrana ne bude prepečena ili da iznutra ne ostane živa. I još jedan veoma važan savet za kraj - kad pečete, nikad se ne odvajajte od roštilja!

Marinada za sočno meso

Marinada je veoma poželjna za roštilj. Iako neki sastojci poput meda pečeno meso čine posebno ukusnim, slatki sastojci nikako nisu dobar izbor za roštiljanje. Svaki oblik šećera izgoreće za nekoliko minuta, pa je bolje praviti marinade koje mogu izdržati celo vreme pečenja. Jedino tako će se sokovi potpuno upiti u meso, pa će biti sočnije.

Da li treba nauljiti meso ili rešetkeJedni vole da naulje meso, a drugi namaste roštilj. Bez obzira na to koju metodu praktikujete, važno je da stavite dovoljno ulja da se meso ne bi zalepilo za rešetku i zagorelo. Ako pripremate veće komade mesa, poput odrezaka ili piletine, bolje je da ga dobro nauljite, a pre pečenja pljeskavice ili ribe nauljite rešetku roštilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track