Ubio se Bob Velč, bivši gitarista Flitvud Meka

Nešvil

Ubio se Bob Velč, bivši gitarista Flitvud Meka

Stil -
Muzičar je imao zdravstvenih problema i za sobom je ostavio oproštajnu poruku

NEŠVIL - Nekadašnji član grupe "Flitvud Mek" Bob Velč ubio se u četvrtak u Nešvilu, saopštila je policija. Portparol policije Don Aron rekao je da je 65-godišnjeg Velča pronašla supruga u njihovom domu u tom gradu.

Muzičar je imao zdravstvenih problema i za sobom je ostavio oproštajnu poruku. Velč je bio gitarista i pevač "Flitvud Meka" od 1971. do 1974. Kao solista snimio je hitove "Sentimental Lady" i "Ebony Eyes". Kristina Makvi i Lindsi Bakingam iz "Flitvud Meka" snimile su prateće vokale za pesmu "Sentimental Lady".

Bend "Flitvud Mek" je svetsku slavu stekao sredinom 70-ih godina, nakon što je Velč napustio grupu. Numere "Dreams" i "Don"t Stop" su 1977. dospele na vrh top lista. "Hold Me" je bila hit 1982, a "Little Lies" 1987. Velč, koji je rođen u Los Anđelesu, postigao je najveći uspeh pesmom "Sentimental Lady", koja je dospela na osmo mesto na Bilbordovoj listi singlova. Među njegovim poznatijim singlovima su i "Precious Love" i "Hot Love, Cold World". Kada je "Flitvud Mek" 1998. uvršten u Kuću slavnih rokenrola,

Velč nije naveden kao jedan od članova tog benda. Dugogodišnja pevačica "Flitvud Meka" Stivi Niks kazala je da ju je Velčova smrt teško pogodila.

"Smrt Boba Velča je užasna... Provela sam mnogo divnih trenutaka s njim kada smo se Lindsi i ja pridružile "Flitvud Meku". Bio je neverovatan gitarista, duhovit, ljubazan i pametan", kazala je.

Velč je bio i tekstopisac, čije su pesme snimili Keni Rodžers, Semi Hejgar i grupa "Pointer Sisters".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track