Elvisova kripta ipak nije na prodaju

Aukcija

Elvisova kripta ipak nije na prodaju

Stil -
Obožavaoci su kupili lični telefon za 20.480 dolara i zlatnu ogrlicu sa inicijalima "EP" za 31.250 dolara

LOS ANĐELES - Kripta u kojoj je Elvis Prisli jedno vreme bio sahranjen povučena je sa velike aukcije sportske i muzičke memorabilije u Los Anđelesu posle žestokih protesta ljubitelja kralja rokenrola.

Kripta u kojoj je Prisli bio sahranjen 1997. godine pre nego što je preseljen u Grejsland u Memfisu trebalo je da se nađe na aukciji oko 1.000 predmeta koji pripadaju muzičkim i sportskim legendama, prenosi AFP.

Aukcijska kuća Džulijens odustala je međutim od prodaje kripte sve dok groblje Forest hil u Memsifu "ne pronađe rešenje koje će odgovarati i interesima fanova, a istovremeno očuvati sećanje na Elvisa Prislija".

"Uspeli smo!" navodi se na sajtu ElvisMatters.com koji se protivio prodaji.

"Pokazali smo da obožavaoci mogu da budu ujedinjeni. Uz pomoć našeg sajta i fan klubova širom sveta i preko 10.000 ljudi koji su potpisali našu peticiju kripta će ostati prazna, kako i treba da bude".

Na dvodnevnoj aukciji koja je održana proteklog vikenda, obožavaoci su kupili Elvisov lični telefon za 20.480 dolara i zlatnu ogrlicu sa inicijalima "EP" za 31.250 dolara.

Među ponuđenim predmetima bili su i ogrtač Ejmi Vajnhaus koji je nosila u spotu "Rehab", Madonin negliže, svileni kostim Lejdi Gage, cipele Majkla Džeksona, kao i predmeti koji su pripadali Frenku Sinatri, Kurtu Kobejnu, članovima grupa "Roling Stons" i "Dors".

Kada je reč o sportskim predmetima, na aukciji se našao par potpisanih patika koje je nosio Majkl Džordan tokom 1995-96. godine, sličica sa likom bejzbol igrača Mikija Mantla, predmeti koji su pripadali Muhamed

Aliju i novčanica od jednog dolara koju je potpisao Bejb Rut i koja je prodata za 3,4 miliona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track