Proširite usku kuhinju

Proširite usku kuhinju

Stil -
Da biste vizuelno povećali prostoriju, izbegavajte viseće elemente i ne zatrpavajte radne ploče nepotrebnim sitnicama

Malo truda, više prostora.Ne brinite, i najuže kuhinje mogu se kvalitetno i lepo iskoristiti kako bi izgledale prostrano, bez obzira na njihove proporcije, samo se treba pridržavati određenih smernica. Uz pomoć saveta koje vam donosimo, ovu prostoriju možete učiniti većom...

U policama je spasUske kuhinje ne bi trebalo da imaju viseće kuhinjske elemente na zidovima, jer ih to čini pretrpanim. Umesto toga, postavite staklene police ili ofarbajte postojeće u boju vašeg zida.Ukoliko ipak mate viseće elemente, neka vrata budu bez mnogo detalja ili neka budu staklena, jer će to pojednostaviti prostor i učiniti ga širim.

Sakrijte uređajeAko imate malu kuhinju, isplati se da kupite ugradne uređaje. Oni jesu nešto skuplji, ali efekat koji ćete dobiti u uskoj kuhinji zaista je neverovatan. Ukoliko baš morate da kupite one koji se ne ugrađuju, onda izaberite uređaje koji imaju istu površinu i pobrinite se da uvek izgledaju lepo i uredno.

Radne površineMale kuhinje će izgledati puno lepše sa svetlim radnim pločama, na kojima bi trebalo da bude što manje predmeta, jer ćete tako lakše održati prostor urednim, što je bitno u malim prostorijama.

Jednostavni podoviUsklađivanje podnih pločica sa bojom vrata kuhinjskih elemenata i postavljanje pločica po dužini kuhinje vizuelno će proširiti prostor. A da biste prostor izdužili, izbegavajte pločice s uzorcima, kao i one sa neravnim ivicama.

Pronađite fokus u prostorijiSvaka prostorija treba da ima fokus, što važi i za usku kuhinju. To može biti neki reprezentativan uređaj, kao što je veliki šporet, koji će privući pažnju onog ko uđe u kuhinju, tako da neće primetiti da je kuhinja uska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track