Princ Hari završio prvi deo obuke

Napreduje

Princ Hari završio prvi deo obuke

Stil -
Očekuje se da će 27-godišnji princ završtiti dvodnevni kurs prve pomoći, gađanja i o bombama postavljenim na putevima. U ponedeljak će početi upoznavanje sa specifičnom konfiguracijom helikoptera "apač" za Avganistan

LONDON - Britanski princ Hari završio je prvi deo početne obuke u vojnoj bazi Bastion u Avganistanu, gde je raspoređen u okviru međunarodne misije u toj zemlji. Princ Hari, koji je pilot helikptera "apač", u avganistansku provinciju Helmand je doputovao u petak, ali neće početi da pilotira još najmanje sedam dana.

Očekuje se da će 27-godišnji princ završtiti dvodnevni kurs prve pomoći, gađanja i o bombama postavljenim na putevima. U ponedeljak će početi upoznavanje sa specifičnom konfiguracijom helikoptera "apač" za Avganistan.

Princ Hari je raspoređen u Avganistan na četiri meseca, tokom kojih će učestvovati u borbenim misijama protiv talibana. To je drugi put da je raspoređen u Avganistan, gde je 2007. i 2008. godine proveo 10 nedelja, pre nego što je povučen jer su mediji pisali o njegovom učešću u ratu.

Hari je treći u nizu prestolonaslednika i prvi član kraljevske porodice koji aktivno učestvuje u borbama, posle njegovog strica princa Endrua, koji se borio u Fokladnskom ratu. Za pilota helikoptera "apač" kvalifikovao se u februaru ove godine, nakon 18 meseci obuke u Velikoj Britaniji i SAD.

Tokom prethodnog angažmana u Avganistanu princ Hari je bio zadužen za usmeravanje aviona koji su bombama gađali talibanska skloništa u Helmandu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track