Zelena boja odmara oči

Zelena boja odmara oči

Stil -
Želite promenu u enterijeru, ali niste sigurni koju nijansu da izaberete? Širok dijapazon ove boje možda je baš ono za čim tragate
1 / 5

Osvežite dom!Trend da enterijere opremamo uglavnom nekim neutralnim bojama, a da zidove krečimo u belo već se uveliko promenio. Ovaj put ćemo vas upoznati sa veoma inspirativnim i za oko prijatnim nijansama zelene (boja limete, pistaća ili kivija). Osim što zvuče „ukusno“, ovi tonovi su dekorativni i veoma efektni u zatvorenom prostoru. Zbog odličnih karakteristika dizajneri ih preporučuju za uređenje stanova jer se slažu sa skoro svim bojama.

S kojim bojama je kombinovatiNijanse zelene nekome možda mogu delovati veoma napadno, ali ukoliko boja nije tamna, u kombinaciji s belom veoma je prijatna za bilo koji vid dekoracije jer su u odličnom kontrastu.Bele zavese i beli nameštaj zelenim zidovima čine ambijent veoma elegantnim, baš kao i obrnuto, kada su zidovi beli a detalji poput tepiha i zavesa zeleni.Drveni nameštaj, kao i onaj od bambusa, odlično se slaže sa zelenim tonovima u manjim stanovima, a u tom slučaju sitni detalji treba da budu u nežnim tonovima žute. Korišćenjem različitih nijansi zelene u kombinaciji sa smeđom stvara se izrazito prijatna atmosfera.Za postizanje glamuroznog izgleda kombinujte svetlozelenu i ružičastu boju, a za novogodišnji ambijent najbolje se slažu zelena i crvena, ali tokom godine izbegavajte kombinaciju ove dve boje. Spoj zelene i crne izgleda veoma luksuzno i prefinjeno s tim da zelena treba da bude u najsvetlijoj nijansi, a kombinacija nežnozelene i žute i bele boje preporučuje se za uređenje sobe za devojčice, dok je za dečake odličan spoj plave i zelene boje.Ne treba sve da se zeleniBez obzira što zelena opušta i odmara oči, veoma je važno znati i to da prevelika količina ove boje može da naruši prvobitnu ideju o svežini i opuštenosti atmosfere i da bude preteška. Zato ne preterujte s njom, a ako niste sigurni gde i kako da upotrebite ovu boju, pokušajte sa zelenim detaljima. Nekoliko jastuka, saksija cveća, tepih ili samo jedan zid okrečen u zeleno svakako će svakom domu dati neverovatnu svežinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track