Pripremite kosu za hladne dane!

Pojačajte negu

Pripremite kosu za hladne dane!

Stil -
Pošto je tokom leta kosa bila izložena uticajima mora i sunca, jesen je savršeno vreme da je oporavimo i pripremimo za hladne dane koji stižu

Neka blista!Tokom letnjih meseci vlažnost i visoke temperature poprilično su nam isušile kosu, a vrlo niske temperature u zimskim mesecima glavni su razlog zbog kog kosa puca, izgleda beživotno, a samim tim i neuredno. Upravo zato vam donosimo pet načina pomoću kojih ćete kosu na najbolji način zaštititi od niskih temperatura koje nam stižu.

Skratite vrhoveKod promene sezona i te kako je preporučljivo skratiti vrhove bar dva centimetra. Na ovaj način rešićete se ispucalih vrhova, osvežiti kosu i dobiti volumen, a dužina će ostati skoro ista.

Nanesite balsamLetnji meseci kosu su verovatno učinili veoma suvom i krhkom, a vlažnost joj možete vratiti pomoću intenzivnih pakovanja koja se mogu kupiti u skoro svakoj prodavnici.

Rešite se elektricitetaTrik za prevenciju statičkog elektriciteta kose je u tome da je održavate hidriranom i da redovno koristite balzam koji se ne ispira. Još jedan brzi i jednostavan trik je u tome da, kada je osušite, preko kose pređete rukama na koje ste naneli malo ulja za kosu. Samo vodite računa da ga ne stavljate previše da je ne biste umastili.

Dubinski je očistiteIako je proteklog leta bilo divno kupati se u bazenu ili moru, vaša kosa je verovatno poprilično „šokirana“ od hlora, soli i sunca. Ovo je idealno vreme da ovu sezonu započnete dubinskim čišćenjem kose pomoću posebnog šampona koji će vam pomoći da se rešite nagomilanih naslaga na vlasima. Ako tretman ne možete da uradite kod frizera, u šampon sipajte malo sode bikarbone, dobro promešajte i time operite kosu.Ukrotite jeJedina stvar koja je napornija od vetrovitog vremena je ta što kosa na njemu počne da leti okolo, a još je gore kada upada u lice, usta i nos. Ovu traumu vrlo lako možete izbeći koristeći serum koji će je istovremeno zaštititi i revitalizovati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track