Kazne za pevače koji pevaju bezobrazne pesme

Kuba

Kazne za pevače koji pevaju bezobrazne pesme

Stil -
Posebna pažnja biće posvećena agresivnim, seksualno eksplicitnim, vulgarnim stihovima, kao i stihovima koji izvrću urođenu senzualnost kubanskih žena

HAVANA - Muzičari i pevači na Kubi koji budu izvodili pesme sa vulgarnim sadržajem ili "suprotne etičkim standardima" ubuduće mogu da očekuju kaznu, sapštio je kubanski Institut za muziku.

Odluka je doneta nakon mnogobrojnih pritužbi javnosti zbog vulgarnosti u pojedinim pesama koje se izvode na televiziji i radiju. Vlasti su započele čišćenje muzičkih kataloga radi "iskorenjivanja svih pojava koje su u suprotnosti sa legitimnom kubanskom popularnom kulturom", kazao je direktor Instituta Orlando Vistel .

Posebna pažnja biće posvećena "agresivnim, seksualno eksplicitnim, vulgarnim stihovima, kao i stihovima koji izvrću urođenu senzualnost kubanskih žena, pretvarajući ih u groteskne seksualne objekte", naveo je Vistel, a preneo AFP.

Muzičarima je potrebna dozvola za rad na Kubi, a oni koji se ne budu pridržavali pravila rizikuju da izgube tu dozvolu", izjavio je on, dodajući da zvaničnici koji budu dozvoljavali izvođenje uvredljivih pesama rizikuju "stroge sankcije".

Većina pritužbi odnosi se na regeton - vrsta dens muzike, mešavina različitih muzičkih žanrova i ritmova koji potiču sa Kariba, koja najčešće sadrži seksualno sugestivne reči.Vizel je rekao da kubanske vlasti pripremaju zakon kojim će biti regulisano "javno korišćenje muzike" na televiziji i radiju, koncertima i javnim zbivanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track