Kuvanim vinom protiv dosadne prehlade

Kuvanim vinom protiv dosadne prehlade

Stil -
Ukoliko vam curi nos, popijte jednu čašu, a u to, po želji, možete dodati nekoliko zrna bibera

Ukusno i zdravo.Jedno od popularnih pića tokom hladnih zimskih dana svakako je kuvano vino. Uživanje u ovom napitku donosi zadovoljstvo i okrepljenje od hladnoće. A da li ste znali da ono ima nekoliko zdravstvenih prednosti, naravno samo ako se konzumira u umerenim količinama?Kuvano vino se već godinama koristi kao vrlo delotvoran lek protiv prehlade i snižavanja visoke temperature. Zato, ukoliko vam curi nos, popijte jednu čašu, a u to, po želji, možete dodati nekoliko zrna bibera.

Kako se priprema:♦ 1 l crnog vina n 150 g smeđeg šećera♦ 1 štapić cimeta n 8 karanfilčića♦ 1 kašika nasečene kore narandže ili limuna

Stavite vino, cimet i karanfilčiće da se kuvaju. Kad provri, dodajte šećer, koricu narandže i kuvajte još dva-tri minuta. Poslužite vruće u vatrostalnim čašama. Ako je vino kiselije, povećajte količinu šećera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track