Ukrasite prazničnu trpezu

Neka bude svečano

Ukrasite prazničnu trpezu

Stil -
Ukusne đakonije treba izneti i na lepo dekorisan i serviran sto. Uz malo mašte i truda iznenadite goste i priuštite im poseban ugođaj u svom domu

Dekoracija stolaDekoracija stola za Božić treba da bude posebno svečana, ali ne kičasta već jednostavna, jer će se na stolu naći veliki broj činija i ovala sa raznom hranom. Kao ukrasi mogu da posluže orasi u ljusci, klasje žita, lišće i grane badnjaka, a ako je sto dovoljno veliki, i ako ne smeta, preko stolnjaka možete posuti i malo slame.ČesnicaNa božićnoj trpezi, u zavisnosti od običaja, nalaze se dve vrste česnice, slatka i slana. Slatka je slična baklavi, s tim da nije prelivena šećernim sirupom, a slana je u obliku pogače. I u jednu i u drugu stavlja se novčić za najsrećnijeg ukućanina do sledećeg Božića. Za obe česnice je važno da budu lepo servirane. Slatka treba da bude isečena na parčad i složena na oval, a česnica u obliku pogače lomi se na početku obedovanja. Komadi koji ostanu slažu se u korpicu za hleb. Sva hrana koja se iznosi na sto treba da bude lepo servirana i dekorisana kako bi sve izgledalo svečano.

Cveće

Božićna zvezda idealan je izbor jer je veoma dekorativna, a s obzirom na to da je u pitanju saksijsko cveće, krasiće prostoriju i nakon ovog praznika.ČašeNa stolu bi trebalo da stoje čaše za vino, a odličan utisak ostavljaju one sa različitom bojom stakla, koje će doprineti celokupnom dekoru stola.Tanjiri i escajg za posebne prilikeDekoracija božićne trpeze podrazumeva svečani stolnjak, svećnjak, lepe i dekorativne platnene salvete, komplete tanjira i čaša koji treba da budu usklađeni. Da bi izgledao svečano, klasičan pribor može se povezati nekom ukrasnom trakom ili mašnom u boji. Salvete (papirne ili platnene) možete jednostavno urolati, pričvrstiti prstenom ili nekom dekorativnom trakom ili saviti u obliku lepeze.Ono na šta treba obratiti posebnu pažnju prilikom postavljanja jesu ovali i činije u kojima će se hrana iznositi jer ako su raspareni, mogu potpuno poremetiti harmoniju i lep izgled trpeze.

Budite kreativni!Za vreme Božića posebnu pažnju posvećujemo uređenju doma, pa želeći da prostoru damo onaj poseban praznični ugođaj, trpezarijski sto ukrašavamo veselim detaljima. Kako bi se postigla prijatna atmosfera, primenite nekoliko jednostavnih saveta koje vam donosimo. Prepustite se mašti i učinite sve da ugođaj bude potpun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track