Dekoracija stolaDekoracija stola za Božić treba da bude posebno svečana, ali ne kičasta već jednostavna, jer će se na stolu naći veliki broj činija i ovala sa raznom hranom. Kao ukrasi mogu da posluže orasi u ljusci, klasje žita, lišće i grane badnjaka, a ako je sto dovoljno veliki, i ako ne smeta, preko stolnjaka možete posuti i malo slame.ČesnicaNa božićnoj trpezi, u zavisnosti od običaja, nalaze se dve vrste česnice, slatka i slana. Slatka je slična baklavi, s tim da nije prelivena šećernim sirupom, a slana je u obliku pogače. I u jednu i u drugu stavlja se novčić za najsrećnijeg ukućanina do sledećeg Božića. Za obe česnice je važno da budu lepo servirane. Slatka treba da bude isečena na parčad i složena na oval, a česnica u obliku pogače lomi se na početku obedovanja. Komadi koji ostanu slažu se u korpicu za hleb. Sva hrana koja se iznosi na sto treba da bude lepo servirana i dekorisana kako bi sve izgledalo svečano.
Cveće
Budite kreativni!Za vreme Božića posebnu pažnju posvećujemo uređenju doma, pa želeći da prostoru damo onaj poseban praznični ugođaj, trpezarijski sto ukrašavamo veselim detaljima. Kako bi se postigla prijatna atmosfera, primenite nekoliko jednostavnih saveta koje vam donosimo. Prepustite se mašti i učinite sve da ugođaj bude potpun.