Rešite se neprijatnog mirisa cigareta

Rešite se neprijatnog mirisa cigareta

Stil -
Nakon višečasovnog druženja sa gostima koji ne mogu bez cigareta, stan ne miriše baš lepo, ali postoje vrlo efikasni načini koji rešavaju ovaj problem

Neka prostorija miriše!Praznici i proslave su još aktuelni, a s njima, uz druženja i prijatne obroke, dolazi i onaj nepodnošljivi miris dima koji gosti pušači ostavljaju u stanovima domaćina.Iako bi bilo najpametnije od njih jednostavno zatražiti da puše na terasi, to uglavnom niko ne radi, pa se dozvoljava pušenje u stanu nakon čega ostaje izuzetno neprijatni miris. Zato vam donosimo nekoliko saveta pomoću kojih ćete bar umanjiti ovaj problem.

Koristite osveživače

Osveživači za prostor neutralisaće miris cigareta. Ipak, pripazite prilikom izbora mirisa, pa birajte sveže mirise poput lavande, narandže i limuna, jer slatki mirisi poput vanile i ambre pomešani s dimom mogu da stvore krajnje neprijatan spoj.

Soda bikarbona i mirisne sveće

Pored pepeljara dobro je držati malu posudicu punu sode bikarbone. Ona upija neprijatan miris cigarete i sprečava njegovo širenje. Upaljene mirisne sveće takođe neutrališu miris cigareta, pa ih postavite blizu mesta na kojima se puši.

Čišćenje

Posle zabave neophodno je da dobro očistite stan i prebrišete stolove i podove odgovarajućim sredstvima. Naše bake koristile su mešavinu vode i sirćeta koja provereno uklanja neprijatne mirise, a ako se bojite da bi miris sirćeta mogao da se zadrži, otvorite prozor i ne brinite, veoma brzo će nestati.

Luftiranje prostorije

Naravno, ovaj je savet logičan, ali i preko potreban. Veoma je važno dobro provetriti stan nakon odlaska gostiju, ali i kada su tu. Nemojte dozvoliti da se celo veče ne otvore prozor ili vrata jer će se dim uvući u zavese, tepihe i nameštaj, pa ćete ga se kasnije vrlo teško rešiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track